Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανάκαμψη στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Ιούλιος 2003, 00:00

Με βάση τα επίσημα στοιχεία των κρατήσεων των βρετανών τουριστών, μέχρι το τέλος του Ιουνίου, της εταιρίας A.C. Nielsen, που μόλις παραδόθηκαν στην ΔΙ.Τ.ΕΞ Αγγλίας...

Με βάση τα επίσημα στοιχεία των κρατήσεων των βρετανών τουριστών, μέχρι το τέλος του Ιουνίου, της εταιρίας<...>

A.C. Nielsen, που μόλις παραδόθηκαν στην ΔΙ.Τ.ΕΞ Αγγλίας, η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα μπήκε πλέον στην φάση της αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Έτσι οι προβλέψεις του ΕΟΤ αναφέρουν ότι η δύσκολη περίοδος Ιανουάριος - Απρίλιος πέρασε και υπάρχει η πεποίθηση ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΤ αναφέρει ότι η αύξηση των κρατήσεων για τη χώρα μας που έφθασε στο 22%, έναντι του 19% του μέσου όρου της αγοράς, κατά το μήνα Ιούνιο εξανέμισε τη μείωση του 3% που είχαμε μέχρι το τέλος Μαΐου. Συνολικά, μέχρι τέλος Ιουνίου, η Ελλάδα βρέθηκε στα επίπεδα της περσινής χρονιάς, μιας επίσης δύσκολης χρονιάς κατά την οποία η συνολική εξερχόμενη κίνηση, προς κάθε προορισμό, παρουσίασε μείωση της τάξης του 6%, ενώ η Ελλάδα σημείωσε νέο ρεκόρ των τριών εκατ., με αύξηση 1,4%.

Ο ΕΟΤ τονίζει ότι `η εντατικοποίηση της προβολής μας τον Μάιο και Ιούνιο, με την κεντρική καμπάνια του ΕΟΤ συν το πετυχημένο πρόγραμμα στο Travel Channel από 15 Απριλίου μέχρι το τέλος Ιουλίου, και μέχρι ενός βαθμού η ομολογουμένως πλούσια αρθρογραφία την εν λόγω περίοδο, συνεπικουρούντος και του γεγονότος ότι το τουριστικό μας προϊόν είναι ανταγωνιστικό στην αγορά, συνέβαλαν, στην  θετική εξέλιξη της τελευταίας περιόδου και εκτιμούμε της χρονιάς στο σύνολο της`.

Σχετικά με την καμπάνια, ο ΕΟΤ υπογραμμίζει το γεγονός ότι η επιλογή υλοποίησης της, βοήθησε αποτελεσματικά, καθόσον, όπως είχε ενημερώσει μέχρι το τέλος Απριλίου είχε πωληθεί μόνο το 40%, δηλ. ήταν αδιάθετο πάνω από το 60% των πακέτων. Πέρσι, που ήταν μια ομαλή χρονιά, μέχρι τέλος του Απριλίου είχε πωληθεί το 70% των πακέτων. Η διαφορά αυτή απεικονίζει εύγλωττα το πρόβλημα της αγοράς.

Με βάση τα πιο πάνω στοιχεία εκτιμά ο ΕΟΤ ότι η χρονιά θα κλείσει στα ίδια περσινά επίπεδα, των τριών εκατ. Βρετανών, ίσως και μια μικρή αύξησης της τάξης του 0,5%.

Σχετικά με την Ιρλανδία, μια αγορά που τελευταία δείχνει ένα ξεχωριστό δυναμισμό, το 2003 θα είναι μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά και εκτιμούμε ότι θα κλείσει με αύξηση της τάξης του 10%, σπάζοντας το φράγμα των 100.000 και με εκτίμηση του ΕΟΤ θα φθάσει τις 103.000. Σημειώνουμε ότι φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που επενδύθηκαν κονδύλια στην προβολή (διαφημιστικό πρόγραμμα και διαφοροποίηση μας στην έκθεση με μεγαλύτερο και καλαίσθητο περίπτερο που έκανε εντύπωση και δημιούργησε θετικό κλίμα αναμονής). Η προβολή μας αυτή θα ενταθεί, τονίζει ο ΕΟΤ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top