Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανακάμπτει ο τουρισμός στη Μεγάλη Βρετανία

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Ιούλιος 2003, 00:00

Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών στη Μεγάλη Βρετανία έπεσε το μήνα Μάιο κατά 6% σε σχέση με τον<...>

ίδιο μήνα του 2002, ποσοστό που παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με εκείνο του Απριλίου 2003, σύμφωνα με την Στατιστική υπηρεσία της χώρας. Η διαφημιστική καμπάνια της χώρας στις ΗΠΑ, VisitBritain, για αυτό το καλοκαίρι ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου και αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στις αφίξεις.

Επίσης, βελτίωση παρουσιάζουν και τα χρήματα που ξοδεύουν οι τουρίστες κατά την διαμονή τους στην Μεγάλη Βρετανία. Γενικά, οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης φαίνεται να ανακάμπτουν στον τουριστικό κλάδο, με την βοήθεια των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους που συνδέουν την Μεγάλη Βρετανία με πολλές πόλεις της Ευρώπης, και την αύξηση των ολιγοήμερων διακοπών και των διακοπών στις πόλεις, που η καμπάνια VisitBritain προώθησε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες για το καλοκαίρι του 2003.

Η διευθύνων σύμβουλος του VisitBritain κ. Tom Wright ανακοίνωσε ότι `σε γενικές γραμμές από το μήνα Μάιο φάνηκε ότι οι διεθνείς αφίξεις θα αυξηθούν παρά τα γεγονότα του πολέμου στο Ιράκ, και του ιού της άτυπης πνευμονίας. Όμως είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε τα αποτελέσματα της καμπάνιας μας. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά είμαστε ακόμα μακριά από τα επίπεδα του 2000, όπου ήταν η καλύτερη χρονιά μας στον τουρισμό`.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top