Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση στην κίνηση των Βρετανικών αεροδρομίων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Ιούλιος 2003, 00:00

Σύμφωνα με την Βρετανική Υπηρεσία Αεροδρομίων, (British Aviation Authority-BAA), η κίνηση στα<...>

επτά κύρια αεροδρόμια της χώρας έφθασε τα 12 εκατ. επιβάτες για το μήνα Ιούνιο 2003, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 2,9%, σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Η παραπάνω αύξηση σηματοδοτεί την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στην χώρα μετά τα γεγονότα του πολέμου στο Ιράκ, και του ιού της άτυπης πνευμονίας.

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο του Heathrow σημείωσε αύξηση της τάξεως του 0,9%, ενώ αυτό του Stansted κατά 13,1%. Τον περασμένο Ιούνιο, υπήρχε αρκετά μεγάλη αύξηση τις ναυλωμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Gatwick, λόγω του εορταστικού τριημέρου στην Βρετανία, ενώ φέτος υπήρξε μείωση της τάξεως του 1,6%. Στο αεροδρόμιο του Southampton όπου ξεκίνησαν πτήσεις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, η κίνηση των επιβατών αυξήθηκε κατά 69,8% φθάνοντας τις 121.500 για το μήνα Ιούνιο.

Το αεροδρόμιο της Γλασκόβης σημείωσε αύξηση 3,1% φθάνοντας τα 8 εκατ. επιβάτες για τους 12 τελευταίους μήνες που αποτελεί και ρεκόρ του, ενώ το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου αύξησε την κίνηση του κατά 11,8%. Αντίθετα το αεροδρόμιο του Αμπερντίν σημείωσε μικρή πτώση ίση με 0,1%.

Η συνεχιζόμενη αύξηση της κίνησης από τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους που προσφέρουν κανονικές πτήσεις αύξηση την αεροπορική κίνηση στην Ευρώπη κατά 10,1% και την εσωτερική κίνηση στην Μεγάλη Βρετανία κατά 8,4%. Αντίθετα η κίνηση σε μακρινούς προορισμούς από την Μεγάλη Βρετανία δείχνει να ανακάμπτει και σημειώνει αύξηση της τάξεως του 3,2%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top