Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ειδικός συνεργάτης των Ηνωμένων Εθνών

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ειδικός συνεργάτης των Ηνωμένων Εθνών

Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, ECOSOC, έκανε δεκτή την πρόταση συνεργασίας μεταξύ του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) και των Ηνωμένων Εθνών

Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, ECOSOC, έκανε δεκτή την πρόταση συνεργασίας μεταξύ<...> του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) και των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με την οποία ο ΠΟΤ θα είναι ειδικός συνεργάτης των Ηνωμένων Εθνών.

Το κείμενο της τελικής συμφωνίας θα γίνει αποδεκτό από τις γενικές συνελεύσεις των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο και του ΠΟΤ τον Οκτώβριο.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ κ. Francesco Frangialli μιλώντας στα μέλη του ECOSOC τόνισε ότι τα τελευταία 30 χρόνια που υπάρχει ο ΠΟΤ ο τουρισμός έχει αυξηθεί σε όλα τα μέρη του κόσμου, με 715 εκατ. αφίξεις και 480 δισ. κατανάλωση για το 2002.

`Παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει ο τουρισμός έχει γίνει κομμάτι από την ζωή μας. Αυτό ακριβώς θέλουμε να αναγνωρισθεί ώστε να αποκτήσουμε ένα εργαλείο που θα αντιπροσωπεύει την παρούσα κατάσταση. Ο ΠΟΤ είναι ένας σύγχρονος οργανισμός, του οποίου τα μέλη έχουν φθάσει από τα 84 που τον ίδρυσαν τα 140`. Αφού ο κ. Frangialli παρουσίασε μερικά χαρακτηριστικά του τουρισμού ανέφερε ότι `για τον ΠΟΤ είναι πολύ σπουδαίο να γίνει ειδικός συνεργάτης των Ηνωμένων Εθνών γεγονός που θα δώσει στον τουρισμό τη θέση που του αξίζει μεταξύ των υπολοίπων δραστηριοτήτων της ανθρώπινης κοινωνίας, τη βιομηχανία, τη γεωργία, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την υγεία, και την εργασία`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024