Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ειδικός συνεργάτης των Ηνωμένων Εθνών

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Ιούλιος 2003, 00:00

Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, ECOSOC, έκανε δεκτή την πρόταση συνεργασίας μεταξύ του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) και των Ηνωμένων Εθνών...

Το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, ECOSOC, έκανε δεκτή την πρόταση συνεργασίας μεταξύ<...>

του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO) και των Ηνωμένων Εθνών σύμφωνα με την οποία ο ΠΟΤ θα είναι ειδικός συνεργάτης των Ηνωμένων Εθνών.
Το κείμενο της τελικής συμφωνίας θα γίνει αποδεκτό από τις γενικές συνελεύσεις των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο και του ΠΟΤ τον Οκτώβριο.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ κ. Francesco Frangialli μιλώντας στα μέλη του ECOSOC τόνισε ότι τα τελευταία 30 χρόνια που υπάρχει ο ΠΟΤ ο τουρισμός έχει αυξηθεί σε όλα τα μέρη του κόσμου, με 715 εκατ. αφίξεις και 480 δισ. κατανάλωση για το 2002.

`Παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει ο τουρισμός έχει γίνει κομμάτι από την ζωή μας. Αυτό ακριβώς θέλουμε να αναγνωρισθεί ώστε να αποκτήσουμε ένα εργαλείο που θα αντιπροσωπεύει την παρούσα κατάσταση. Ο ΠΟΤ είναι ένας σύγχρονος οργανισμός, του οποίου τα μέλη έχουν φθάσει από τα 84 που τον ίδρυσαν τα 140`. Αφού ο κ. Frangialli παρουσίασε μερικά χαρακτηριστικά του τουρισμού ανέφερε ότι `για τον ΠΟΤ είναι πολύ σπουδαίο να γίνει ειδικός συνεργάτης των Ηνωμένων Εθνών γεγονός που θα δώσει στον τουρισμό τη θέση που του αξίζει μεταξύ των υπολοίπων δραστηριοτήτων της ανθρώπινης κοινωνίας, τη βιομηχανία, τη γεωργία, τις μεταφορές, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την υγεία, και την εργασία`.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top