Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τρία χιλιόμετρα άσφαλτος στις όχθες του Σηκουάνα μεταμορφώνεται σε πλαζ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Ιούλιος 2003, 00:00

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Παρί-Πλαζ που στοχεύει στην μετατροπή σε τόπο περιπάτου, παιχνιδιών και ηλιοθεραπείας, τρία χιλιόμετρα ασφάλτου<...>

στις ακτές του Σηκουάνα.

Εικοσιπέντε φορτηγά έκανα εκατοντάδες διαδρομές όλο το βράδυ προχθές, που είχε διακοπεί η κυκλοφορία, και μετέφεραν τόνους άμμου στον χώρο ανάμεσα στην Τιλιερί και στην Πον Ανρί ΙV.

Περίπου 100 οδηγοί, ηλεκτρολόγοι και ειδικευμένοι υδραυλικοί ξεκίνησαν να εργάζονται στις προκυμαίες του ποταμού, υπό το βλέμμα πολλών δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και των ανταποκριτών της ιταλικής, της ιαπωνικής και της αγγλικής τηλεόρασης.

Το πρόγραμμα Παρί-Πλαζ, που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση δύο μικρών όρμων από άμμο, 37 λευκές-μπλε καμπίνες, γρασίδι και ξύλινες πλάκες για τον περίπατο, όπως επίσης, και γήπεδα για μπιτς βόλεϊ, θα είναι ανοιχτό για το κοινό από την επόμενη Κυριακή, από τις 08.00 το πρωί.

Το κύριο στοιχείο του προγράμματος, η άμμος, μεταφέρθηκε από τη Νορμανδία έως το λιμάνι του Μπερσί (στο δυτικό Παρίσι) σε μία τεράστια φορτηγίδα 3.000 τόνων, που διέσχισε τον Σηκουάνα. Από εκεί 25 φορτηγά, που το καθένα έκανε το δρομολόγιο πέντε φορές, μετέφερε προχθές τη νύχτα την άμμο στο σημείο του εργοταξίου, όπου υπό ισχυρό φωτισμό, οι εκσκαφείς άρχισαν να την στρώνουν κατά μήκος των τοιχωμάτων του Σηκουάνα.

Περίπου 800 άτομα συνεργάζονται για την πραγματοποίηση αυτού του καλοκαιρινού γεγονότος, το οποίο κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του, το περασμένο καλοκαίρι, είχε προσελκύσει περίπου 2,3 εκατ. επισκέπτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top