Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέες ευνοϊκές προβλέψεις για τα ξενοδοχεία εισάγει ο Νέος Αναπτυξιακός νόμος

Νέες ευνοϊκές προβλέψεις για τα ξενοδοχεία εισάγει ο Νέος Αναπτυξιακός νόμος

Κατά τη διάρκεια της επίσημης διαδικασίας κοινωνικού διαλόγου για το πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που ολοκληρώθηκε χθες με την συμμετοχή φορέων όπως το Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδος, ΞΕΕ

Κατά τη διάρκεια της επίσημης διαδικασίας κοινωνικού διαλόγου για το πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που ολοκληρώθηκε<...> χθες με την συμμετοχή φορέων όπως η ΓΣΕΕ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, ΣΕΒ, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ΣΒΒΕ, η ΓΣΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος), το Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδος, ΞΕΕ, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ΚΕΕ, και η ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών) ανακοινώθηκαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο Νέος Αναπτυξιακός νόμος προβλέπει την αύξηση από 4.500.000 ευρώ σε 10.000.000 ευρώ του επιλέξιμου κόστους για τις επενδύσεις ολοκληρωμένης μορφής εκσυγχρονισμού ξενοδοχειακών μονάδων.

Επίσης, ο νέος νόμος προβλέπει:

  • Τη δυνατότητα ενίσχυσης από τον Αναπτυξιακό Νόμο των επενδύσεων που πραγματοποιούν `παλαιές` επιχειρήσεις (άνω της πενταετίας) εναλλακτικά με κεφαλαιακά κίνητρα για τις επενδύσεις επέκτασης και ειδικά φορολογικά κίνητρα (ειδικό αφορολόγητο αποθεματικό) τόσο για τις επενδύσεις επέκτασης όσο και για τις επενδύσεις εκσυγχρονισμού επιχειρήσεων. Με το μέτρο αυτό ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος καλύπτει όχι μόνο τις νέες επενδύσεις αλλά ενισχύει και τις υπάρχουσες επιχειρήσεις.
  • Τη βελτίωση των κινήτρων για μεγάλες επενδύσεις και επενδύσεις εταιριών με διεθνοποιημένη δραστηριότητα με την αναπροσαρμογή των απαιτούμενων θέσεων απασχόλησης στις περιπτώσεις αυτές. Το μέτρο αυτό στοχεύει στην προσέλκυση διεθνών και εγχωρίων επενδυτών που θ` αξιοποιήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας λόγω συμμετοχής της στην Ε.Ε. και της γεωγραφικής της θέσης. Θα συμβάλει επίσης εκτός των άλλων και στη διεύρυνση των εξωτερικών συναλλαγών της χώρας.
  • Την αύξηση της επιχορήγησης ανά δημιουργούμενη νέα θέση εργασίας από 45.000 ευρώ σε 50.000 ευρώ.
  • Την αποσύνδεση της επιχορήγησης από τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τις επενδύσεις παραγωγής νέων προϊόντων ή προϊόντων εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας.
  • Τη θέσπιση υποχρέωσης μη διακοπής εργασιών και τήρησης των θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα των επιχειρήσεων που είναι διασυνδεδεμένες με αυτές που πραγματοποιούν επενδύσεις στις γειτονικές χώρες μέσω του ΕΣΟΑΒ.
  • Τη ριζική απλούστευση και συντόμευση των διαδικασιών έγκρισης και
    παροχής ενισχύσεων και μέχρι την πιστοποίηση της ολοκλήρωσης και έναρξης λειτουργίας στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου. Με τις ρυθμίσεις αυτές επιτυγχάνεται ο δραστικός περιορισμός των ενδιάμεσων τροποποιήσεων και περιορίζονται σημαντικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης των επενδύσεων και της σύντομης καταβολής της επιχορήγησης. Επίσης γίνεται περαιτέρω αντικειμενικοποίηση και εξορθολογισμός της διαδικασίας αξιολόγησης καθώς και συστηματοποίηση του ελέγχου τήρησης των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων των επενδυτικών φορέων ιδιαίτερα όσον αφορά την απασχόληση.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024