Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔεν πάει καλά ο Ιούλιος για τους αυστριακούς ξενοδόχους

Δεν πάει καλά ο Ιούλιος για τους αυστριακούς ξενοδόχους

“Πολύ φοβάμαι ότι ο Ιούλιος για τους αυστριακούς ξενοδόχους δε θα πάει πολύ καλά”, δήλωσε ο κ. Έργκον Σμέραλ, ειδικός επί του τουρισμού από το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, πιστεύοντας ότι […]

“Πολύ φοβάμαι ότι ο Ιούλιος για τους αυστριακούς ξενοδόχους δε θα πάει πολύ καλά”, δήλωσε ο<...> κ. Έργκον Σμέραλ, ειδικός επί του τουρισμού από το Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, πιστεύοντας ότι αναμένονται λιγότερες διανυκτερεύσεις από το 2002. Όσον αφορά δε τον τζίρο, θα πρέπει κανείς να είναι ευχαριστημένος αν στο τέλος το αποτέλεσμα δεν είναι μικρότερο από το περσινό.

Η άσχημη αυτή έκβαση του τουρισμού συμβαίνει κυρίως λόγω της νέας διάταξης για τις καλοκαιρινές διακοπές στη Γερμανία, όπου μεταφέρθηκε η σαιζόν τρεις εβδομάδες αργότερα με αποτέλεσμα γύρω στα 50 εκατομμύρια Γερμανοί να κάνουν διακοπές τέλη Ιουλίου. Μέχρι τότε, πολλά δωμάτια, προπαντός στην Καρίνθια, όπου το 70 με 80% των τουριστών είναι από τη Γερμανία, θα έχουν πρόβλημα. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι μόνο στα νότια της Αυστρίας θα υπάρξει μείωση διανυκτερεύσεων τον Ιούλιο μέχρι και 4%.

Ήδη, το Μάιο σημειώθηκαν 9,5% λιγότερες διανυκτερεύσεις από πέρσι, όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι το 2002 ο Μάιος είχε περισσότερες αργίες (Πεντηκοστή, Αγίου Πνεύματος) από φέτος. Γι αυτό το λόγο ο κ. Σμέραλ υπολογίζει ότι ο Ιούνιος θα είναι πιο δυνατός.

Ο αριθμός των επισκεπτών από τη Γερμανία σε σύγκριση με το Μάιο του 2002 μειώθηκε κατά 21,1%, ενώ οι Γερμανοί αποτέλεσαν το 61% όλων των ξένων επισκεπτών στην Αυστρία το μήνα Μάιο.

Και η αμερικάνικη αγορά είναι μειωμένη στην Αυστρία. Το Μάιο επισκέφθηκαν τη χώρα περίπου 25% λιγότεροι Αμερικανοί κυρίως λόγω της ισοτιμίας του ευρώ, που κάνει πιο ακριβές τις τιμές στους Αμερικανούς επισκέπτες.

Από την άλλη πλευρά, όλο και πιο πολλοί Αυστριακοί και Γερμανοί κλείνουν ταξίδια στις ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο της Αυστρίας το Verkehrsbuero της Βιέννης, πούλησε τους πρώτους πέντε μήνες της φετινής χρονιάς 12% περισσότερα ταξίδια στις ΗΠΑ από πέρσι, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Verkehrsbuero κ. Αντρέας Τσένκερ. Κι αυτό σε μία εποχή που τα οργανωμένα υπερπόντια ταξίδια γενικά έχουν μείωση. Οι πιο σημαντικοί λόγοι είναι οι γνωστοί, η άτυπη πνευμονία και ο πόλεμος στο Ιράκ. Όσον αφορά την καλοκαιρινή σεζόν υπάρχουν πολλές διαφορετικές εξελίξεις. Ο τουρισμός στις πόλεις, ιδιαίτερα στη Βιέννη πάει καλά, ενώ στα ξενοδοχεία άσχημα. Σε γενικές γραμμές `Στο Verkehrsbuero είμαστε ευχαριστημένοι, αν καταφέρουμε να κρατήσουμε το περσινό επίπεδο`, λέει ο κ. Τσένκερ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024