Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΔύο μέρες απροειδοποίητη απεργία στο αεροδρόμιο του Heathrow

Δύο μέρες απροειδοποίητη απεργία στο αεροδρόμιο του Heathrow

Ακυρώθηκαν το Σάββατο όλες οι πτήσεις προς εσωτερικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς από τον σταθμό 1 του αεροδρομίου του Heathrow, του Λονδίνου της αεροπορικής εταιρίας British Airways, λόγω ξαφνικής απεργίας του […]

Ακυρώθηκαν το Σάββατο όλες οι πτήσεις προς εσωτερικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς από τον σταθμό 1 του αεροδρομίου του<...> Heathrow, του Λονδίνου της αεροπορικής εταιρίας British Airways, λόγω ξαφνικής απεργίας του προσωπικού εδάφους, επηρεάζοντας χιλιάδες επιβάτες. Η απεργία συνεχίστηκε και χθες Κυριακή, αλλά έληξε τελικά αργά το βράδυ.

Περισσότεροι από 10.000 επιβάτες και 89 πτήσεις επηρεάστηκαν από την ξαφνική αυτή απεργία περίπου 250 εργαζομένων, σύμφωνα με την BA. Εξήντα μία πτήσεις που αναχωρούσαν από το Heathrow, με 7.500 επιβάτες, ακυρώθηκαν, όπως και 28 πτήσεις με προορισμό το Λονδίνο και 3.000 επιβάτες. Χθες, αναβλήθηκαν περισσότερες από 360 πτήσεις σε τρεις από τους τέσσερις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, που είναι από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης του προσωπικού εδάφους της BA.

Οι απεργοί διαμαρτύρονται κατά ενός σχεδίου αλλαγής των όρων εργασίας που θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη, σύμφωνα με τα συνδικάτα. Η British Airways ανακοίνωσε πως το προσωπικό της ανέλαβε και πάλι εργασία τις πρώτες βραδινές ώρες εν αναμονή των νέων διαπραγματεύσεων. Η εταιρία δήλωσε, επίσης, πως ελπίζει ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι πτήσεις σήμερα, προειδοποιώντας ωστόσο ότι είναι πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις. Ορισμένοι επιβάτες μπορεί παρόλα αυτά να χρειαστεί να περιμένουν μία έως δύο ημέρες, προειδοποίησε η εκπρόσωπος της BA.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024