Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Δύο μέρες απροειδοποίητη απεργία στο αεροδρόμιο του Heathrow

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 July 2003, 00:00

Ακυρώθηκαν το Σάββατο όλες οι πτήσεις προς εσωτερικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς από τον σταθμό 1 του αεροδρομίου του<...>

Heathrow, του Λονδίνου της αεροπορικής εταιρίας British Airways, λόγω ξαφνικής απεργίας του προσωπικού εδάφους, επηρεάζοντας χιλιάδες επιβάτες. Η απεργία συνεχίστηκε και χθες Κυριακή, αλλά έληξε τελικά αργά το βράδυ.

Περισσότεροι από 10.000 επιβάτες και 89 πτήσεις επηρεάστηκαν από την ξαφνική αυτή απεργία περίπου 250 εργαζομένων, σύμφωνα με την BA. Εξήντα μία πτήσεις που αναχωρούσαν από το Heathrow, με 7.500 επιβάτες, ακυρώθηκαν, όπως και 28 πτήσεις με προορισμό το Λονδίνο και 3.000 επιβάτες. Χθες, αναβλήθηκαν περισσότερες από 360 πτήσεις σε τρεις από τους τέσσερις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, που είναι από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης του προσωπικού εδάφους της BA.

Οι απεργοί διαμαρτύρονται κατά ενός σχεδίου αλλαγής των όρων εργασίας που θα τεθεί σε ισχύ από την Τρίτη, σύμφωνα με τα συνδικάτα. Η British Airways ανακοίνωσε πως το προσωπικό της ανέλαβε και πάλι εργασία τις πρώτες βραδινές ώρες εν αναμονή των νέων διαπραγματεύσεων. Η εταιρία δήλωσε, επίσης, πως ελπίζει ότι θα πραγματοποιηθούν όλες οι πτήσεις σήμερα, προειδοποιώντας ωστόσο ότι είναι πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις. Ορισμένοι επιβάτες μπορεί παρόλα αυτά να χρειαστεί να περιμένουν μία έως δύο ημέρες, προειδοποίησε η εκπρόσωπος της BA.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top