Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Γερμανία: Κατάταξη τουριστικών προορισμών σύμφωνα με το ευρώ

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Ιούλιος 2003, 00:00

Έρευνα παρουσίασε η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, σχετικά με την ισοτιμία του ευρώ σε αγαπημένους προορισμούς<...>

των Γερμανών κατατάσσοντας τη χώρα μας στην έβδομη θέση.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα, όπου η αγοραστική δύναμη των Γερμανών σταθμίζεται με τις τιμές διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται στους τουριστικούς προορισμούς, αποκαλύπτεται ότι η πιο φτηνή χώρα για διακοπές είναι η Πολωνία. Ένας Γερμανός τουρίστας στην Πολωνία με ένα ευρώ μπορεί να αγοράσει προϊόντα ή υπηρεσίες αξίας 1,26 ευρώ, ενώ θα διατηρήσει την ίδια αγοραστική δύναμη και στη Νότια Αφρική (1 προς 1,26 ευρώ). Στην τρίτη θέση των φτηνών προορισμών για Γερμανούς τουρίστες βρίσκεται η Τυνησία (1 προς 1,21 ευρώ) και ακολουθεί με μικρή διαφορά η Ουγγαρία (1 προς 1,20 ευρώ).

Στην πέμπτη θέση, η γερμανική στατιστική υπηρεσία, τοποθετεί την Τσεχία, με μια σχέση αγοραστικής δύναμης 1 προς 1,12 ευρώ και στην έκτη την Τουρκία (1 προς 1,08 ευρώ). Στην έβδομη θέση βρίσκονται Ελλάδα και Πορτογαλία, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως “οικονομικά ουδέτερες χώρες”, διότι η αναλογία σε αυτές, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, είναι 1 προς 1.

Ως ακριβοί τουριστικοί προορισμοί χαρακτηρίζονται η Ισπανία (1 ευρώ προς 0,97 λεπτά), η Ιταλία και η Αυστρία (αμφότερες έχουν αναλογία 1 ευρώ προς 0,91 λεπτά), οι ΗΠΑ (1 ευρώ προς 89 λεπτά), η Γαλλία (1 ευρώ προς 0,86 λεπτά) και η Βρετανία (1 ευρώ προς 0,82 λεπτά).

Ακριβοί για τους Γερμανούς, σύμφωνα με την έρευνα, είναι και οι τουριστικοί προορισμοί στις σκανδιναβικές χώρες (1 ευρώ προς 72 λεπτά στη Δανία και 1 ευρώ προς 68 λεπτά στη Νορβηγία). Όμως, ακριβότερος προορισμός όλων χαρακτηρίζεται η Ιαπωνία, στην οποία ένας Γερμανός μπορεί να αγοράσει με ένα ευρώ προϊόντα και υπηρεσίες αξίας μόλις 62 λεπτών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top