Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣήμα κρητικής κουζίνας στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Κρήτης

Σήμα κρητικής κουζίνας στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Κρήτης

Η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης και οι Εστιάτορες ανακοίνωσαν σε συνέντευξη στο Ηράκλειο της Κρήτης ότι ξεκινάνε άμεσα την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής δράσης με τίτλο: `Διατηρώντας […]

Η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων της Κρήτης και οι Εστιάτορες ανακοίνωσαν<...> σε συνέντευξη στο Ηράκλειο της Κρήτης ότι ξεκινάνε άμεσα την υλοποίηση μιας πρωτοποριακής δράσης με τίτλο: `Διατηρώντας την Κρητική διατροφή – CONCRED`.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, οι χώροι εστίασης των ξενοδοχείων και τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που θα προσφέρουν καλής ποιότητας κρητική κουζίνα, δηλαδή εδέσματα προσαρμοσμένα στο κρητικό διατροφικό πρότυπο, θα αποκτούν το σήμα ποιότητας που θα πιστοποιεί ότι προσφέρουν καλή κρητική κουζίνα. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με τη συνεργασία των εστιατόρων της Κρήτης, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Καινοτόμων Δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης (ΕΤΠΑ) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Περιφέρεια Κρήτης και τους φορείς που το υλοποιούν.

Οι επί μέρους λεπτομέρειες εφαρμογής αποσκοπούν στο να διασφαλιστεί η πολυδιαφημισμένη διεθνώς Κρητική Διατροφή και να αποτελέσει ποιοτικό τουριστικό πόρο, ενώ παράλληλα θα μπορέσει να προωθήσει τον διατροφικό πολιτισμό και τα προϊόντα του νησιού. Στόχος των φορέων που συνεργάζονται στην εφαρμογή του προγράμματος είναι να αλλάξει η γαστρονομική φυσιογνωμία της Κρήτης και να δημιουργηθεί το ποιοτικό υπόβαθρο που θα μπορέσει ακόμη και να προσελκύσει τον – περιζήτητο από όλους τους προορισμούς – γαστρονομικό τουρισμό. Το σημαντικό για την περίπτωση είναι ότι η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση εφαρμόζεται με τη συνεργασία των τουριστικών φορέων του νησιού που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν καινούργια ποιοτικά δεδομένα στον τουρισμό μας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ισότιμα και οι τέσσερις ξενοδόχοι της Κρήτης αξιοποιώντας υποδειγματικά μιαν από τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου, δεδομένου ότι η «κρητική διατροφή» είναι γνωστή πλέον σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας σημαντική ελληνική και διεθνή εμπειρία, η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης μελέτησε ένα πρότυπο εφαρμογής της τοπικής γαστρονομίας για το οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί διεθνές ενδιαφέρον. Για την παρασκευή των εδεσμάτων που αποτελούν τη βάση αυτού του προτύπου θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καθώς και άλλα προϊόντα της Κρήτης, εκείνα που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της παραδοσιακής διατροφής και γαστρονομίας.
Τα καταστήματα που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα εφοδιάζονται με ειδικό σήμα ποιότητας το οποίο θα έχει ελληνική και διεθνή σφραγίδα, καθώς η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης προωθεί την επέκταση του στις άλλες μεσογειακές χώρες μέσω του «Κονσερβατουάρ Μεσογειακής Διατροφής» στο οποίο εκπροσωπεί τη χώρα μας. Παράλληλα θα υπάρχει και μια σειρά άλλων ευεργετημάτων, όπως ελληνική και διεθνής προβολή, παροχή ειδικού υλικού, οργανωτική και τεχνική βοήθεια.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης κ. Παναγιωτόπουλος κατά τη συνέντευξη τόνισε ότι τα οφέλη για όσους ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι πολλά και σημαντικά. Αφενός θα υποστηριχθούν από την Ελληνική Ακαδημία Γεύσης σε επίπεδο πληροφόρησης και κατάρτισης, αφετέρου θα κερδίσουν πολλά σε επίπεδο προβολής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024