Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανασφάλιστα ξενοδοχεία και σκάφη αναψυχής φιλοξενούν τουρίστες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Ιούλιος 2003, 00:00

Εκατοντάδες εταιρίες ξενοδοχείων και ακόμη περισσότερες ενοικιαζομένων δωματίων παραμένουν ανασφάλιστες<...>

όπως επισήμανε - μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel - η Προϊσταμένη Ατυχημάτων ασφαλιστικού ομίλου κ. Ισμήνη Βαρσάνη.

Ειδικότερα, η κ. Βαρσάνη υπογράμμισε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι η ασφάλιση κάθε ξενοδοχειακής μονάδας συνιστά υποχρέωση όλων των επιχειρηματιών, συμπλήρωσε - ωστόσο - ότι σε μεγάλο ποσοστό οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και το υψηλό κόστος για την επίτευξη της εν λόγω ασφάλισης καθιστούν το γεγονός αυτό ανέφικτο.

Ακολούθως, η κ. Βαρσάνη σημείωσε στην εκπομπή του G.B.C. ότι εφόσον τα εκάστοτε ξενοδοχεία και δωμάτια δεν έχουν πάρει άδεια λειτουργίας από την πολιτεία, αναπόφευκτα δεν δύνανται και να προβούν σε ιδιωτική ασφάλιση, καθώς, όπως τόνισε η ίδια, οι ιδιωτικές ασφάλειες δεν είναι σε θέση να υποκαταστήσουν το ρόλο του δημοσίου. Τούτο, πρόσθεσε η κ. Βαρσάνη, αποτελεί και τη μεγαλύτερη αιτία που συντηρεί την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης κατάστασης, ιδιαίτερα όσον αφορά τους τουρίστες, αλλά και το προσωπικό .

Αναφερόμενη -εν συνεχεία- στα σκάφη αναψυχής, η κ. Βαρσάνη διαπίστωσε ότι τόσο τα επαγγελματικά όσο και αυτά των ιδιωτών πρέπει να ασφαλίζονται υποχρεωτικά, καθώς συνιστούν εξίσου μέρη εστίασης και φιλοξενίας τουριστών. Και στον εν λόγω κλάδο παρατηρείται το φαινόμενο αρκετά εξ αυτών να μην ασφαλίζονται. Τέλος, η κ. Βαρσάνη επισήμανε ότι τα ασφάλιστρα τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και στον κλάδο σκαφών παραμένουν σταθερά, ενώ δεν προβλέπονται άμεσα αυξήσεις. Πρότεινε δε στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να επιλέγουν υγιείς ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να ασφαλίσουν τις μονάδες τους συμπληρώνοντας ότι έτσι εξασφαλίζουν ταχεία αλλά και σίγουρη αποπληρωμή της πιθανής ζημιάς τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top