Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈργα επέκτασης του λιμανιού της Μυτιλήνης

Έργα επέκτασης του λιμανιού της Μυτιλήνης

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2000-2006 Βορείου Αιγαίου θα ενταχθούν έργα προϋπολογισμού 6.237.754,38 ευρώ που περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης χερσαίας ζώνης του λιμένα Μυτιλήνης και επέκτασης των κρηπιδωμάτων, που αυξάνουν την υφιστάμενη […]

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2000-2006 Βορείου Αιγαίου θα ενταχθούν έργα προϋπολογισμού<...> 6.237.754,38 ευρώ που περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης χερσαίας ζώνης του λιμένα Μυτιλήνης και επέκτασης των κρηπιδωμάτων, που αυξάνουν την υφιστάμενη δυναμικότητα του λιμανιού κατά ένα επιβατηγό και ένα εμπορικό πλοίο.

Με την ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Μαρία Σκέμπερη, εξασφαλίζεται η πλήρης ανάπτυξη ενός διεθνούς, σύγχρονου, απόλυτα λειτουργικού και ασφαλούς λιμένα.

Σύμφωνα με την απόφαση της κ. Σκέμπερη, το έργο θα έχει φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τελικό δικαιούχο το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης της περιοχής του Μακρύ Γιαλού με την κατασκευή πάρκινγκ, χώρων αναψυχής καθώς και έργα για την προστασία των επιχωμάτων. Ειδικότερα, θα γίνει αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου με τη δημιουργία καθιστικών, πεζόδρομων και κήπου, καθώς και πάρκινγκ 80 θέσεων. Προβλέπεται ακόμη να γίνει επέκταση των υφιστάμενων οχετών και η δημιουργία κόμβου εισόδου στην περιοχή των κρηπιδωμάτων.

Επίσης, προβλέπεται επέκταση των κρηπιδωμάτων σε μήκος 200 μέτρων στο ανατολικό κρηπίδωμα της περιοχής Κολυμβητηρίου και σε μήκος 30 μέτρων στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού. Η επέκταση των κρηπιδωμάτων γίνεται:

  • Στην περιοχή του κολυμβητηρίου με σκοπό τον ελλιμενισμό των πλοίων νέας τεχνολογίας και
  • Στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού για την ολοκλήρωση της δημιουργίας μιας θέσης πλοίου, ενώ παράλληλα κατασκευάζονται τα απαραίτητα έργα προστασίας της χερσαίας ζώνης στην περιοχή, με τοποθέτηση λιθορριπών και τη δημιουργία χώρου πράσινου μεταξύ Μαρίνας και χώρου στάθμευσης.

Επίσης, θα γίνει ενίσχυση του προσήνεμου μώλου με φυσικούς ογκόλιθους σε μήκος 150 μέτρων, καθώς και εκσκαφές της λιμενολεκάνης σε βάθος -10 μέτρων. Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2006.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024