Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΙΝΚΑ: Υψηλότερο το κόστος ζωής στις ημιαστικές - τουριστικές περιοχές

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Ιούλιος 2003, 00:00

Κατά μέσο όρο 13% πιο υψηλό είναι το κόστος ζωής των κατοίκων των ημιαστικών - τουριστικών περιοχών, σε σχέση<...>

με το κόστος ζωής των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΙΝΚΑ στην έρευνα του για το κόστος ζωής μαζί με τους τουρίστες, πληρώνουν και οι ντόπιοι.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΚΑ, όταν αυτές οι περιοχές είναι και τουριστικές, η διαφορά αυτή εκτοξεύεται σε ποσοστά τα οποία κυμαίνονται από 23% - 25%.

Η ανακοίνωση του ΙΝΚΑ σχολιάζει ότι οι διακοπές, μπορεί να φαίνονται και να είναι μία ακριβή υπόθεση, για όσους θα επισκεφθούν μία τουριστική περιοχή της χώρας μας, για λίγες ημέρες. Όμως το κόστος ζωής, για τους μόνιμους κατοίκους αυτών των περιοχών, δεν είναι μόνο για λίγες ημέρες, αλλά για 12μήνες τον χρόνο κατά πολύ υψηλότερο από το κόστος ζωής των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων. Ασφαλώς ένα ποσοστό των κατοίκων των τουριστικών περιοχών - αν και πολλοί τοπικοί επιχειρηματίες δεν είναι ντόπιοι - επωφελούνται (λόγω επαγγέλματος) και αυτοί, αυτής της κατάστασης. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, των οποίων η ενασχόληση δεν συνδέεται με τουριστικά επαγγέλματα, πραγματικά υποφέρουν.

“Οι τοπικές κοινωνίες”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ, υποφέρουν από την ύπαρξη πολλών ευκαιριακών επιχειρήσεων, οι οποίες βρίθουν στον τουριστικό τομέα και οι οποίες επενδύουν στον εναλλασσόμενο της πελατείας και προσχωρούν, με ευκολία και με τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας, σε πρακτικές σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων, της υγείας και της ασφάλειας του τουρίστα - καταναλωτή”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top