Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέα Δημοκρατία: Δέσμευση για ίδρυση υπουργείου Τουρισμού

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Ιούλιος 2003, 00:00

Την δέσμευση ίδρυσης υπουργείου Τουρισμού με διευρυμένες αρμοδιότητες, μόλις αναλάβει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία, επανέλαβε<...>

μέσω της εκπομπής Business & Travel o τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Ο βουλευτής Ευβοίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ένα ισχυρό υπουργείο Τουρισμού με σαφείς εντολές από τον πρωθυπουργό για άμεση επίλυση των ζητημάτων διυπουργικού επιπέδου αποτελεί κύριο στόχο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιάσκος υποστήριξε την επανασύσταση του ΕΟΤ, κάτω από τη σκέπη του υπουργείου Τουρισμού, σημειώνοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η εμπειρία του Οργανισμού. Ακολούθως ο τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας εταιρίας επικοινωνίας, όπου μέσω αυτής, μαζί δημόσιο και ιδιωτικοί φορείς θα επιβλέπουν και θα προωθούν τις ενέργειες προβολής και marketing της χώρας στο εξωτερικό.

Ο κ. Λιάσκος κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης για τη δραματικά καθυστερημένη έναρξη της διαφημιστικής καμπάνιας στο εξωτερικό τη φετινή χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να διερωτηθεί αν τελικώς πραγματοποιείται και ποιος το ελέγχει αυτό, δεδομένου ότι υπάρχει σωρεία καταγγελιών για πλήρη ανυπαρξία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ακόμη συμπλήρωσε ότι οι ενέργειες που γίνονται από πλευράς ΕΟΤ και υπουργείου Ανάπτυξης είναι απολύτως επιδερμικές. Ταυτόχρονα κατηγόρησε την πολιτεία για την έλλειψη εκμετάλλευσης της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή του GBC και στον Χάρη Ντιγριντάκη για την διενέργεια 10ετούς business plan για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα, προσθέτοντας ότι ο τουρισμός για την παράταξη του αποτελεί κλάδο πρώτης προτεραιότητας. Τέλος διερωτήθηκε για ποιους λόγους καθυστερεί η κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ολιγωρία που όπως ανέφερε έχει παγώσει αρκετά από τα επενδυτικά σχέδια υποψήφιων επενδυτών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top