Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Economist Intelligence Unit: Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Ιούλιος 2003, 00:00

Το Τόκιο παραμένει η ακριβότερη πόλη στον κόσμο, αλλά η αύξηση του ευρώ έναντι του δολαρίου έφερε το Παρίσι από την έβδομη θέση<...>

που είχε μέχρι τώρα μπροστά από το Λονδίνο, που κατέχει τώρα τη δέκατη θέση, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα του εβδομαδιαίου βρετανικού οικονομικού περιοδικού “Economist Intelligence Unit”, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Μεταξύ των δέκα ακριβότερων πόλεων στον κόσμο βρίσκονται επτά ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ το Τόκιο και η Οσάκα παραμένουν αμετακίνητες στην πρώτη και δεύτερη θέση του καταλόγου. Σύμφωνα με την έρευνα οι δύο πόλεις κατέχουν αυτή τη θέση από το 1991.

Το Όσλο βρίσκεται την τρίτη θέση, που μέχρι πρότινος κατείχε το Χονγκ Κονγκ, που τώρα είναι πέμπτο. Έτσι το Όσλο παίρνει τον τίτλο της ακριβότερης ευρωπαϊκής πόλης.

Το Λονδίνο, που υπήρξε κάποτε η πλέον ακριβή πόλη μεταξύ των χωρών της ΕΕ, έχει χάσει την έκτη θέση στον κατάλογο την οποία κατέλαβε πλέον η Κοπεγχάγη, ενώ το Παρίσι εξακολουθεί να είναι η πιο ακριβή πόλη μεταξύ αυτών που έχουν υιοθετήσει το ευρώ.

Λόγω της αύξησης του ευρώ, οι αμερικανικές πόλεις έγιναν πια λιγότερο ακριβές από τις ευρωπαϊκές σύμφωνα με την έκθεση που συγκρίνει τις τιμές προϊόντων σε 134 πόλεις στον κόσμο. Στις ΗΠΑ η ακριβότερη πόλη παραμένει η Νέα Υόρκη που κρατά τα σκήπτρα επί πολλά χρόνια αλλά στο συνολικό κατάλογο η θέση που καταλαμβάνει είναι η 13η, το Σικάγο τη 16η και το Λος Aντζελες τη 19η.

Τα οικονομικά προβλήματα που πλήττουν τη Λατινική Αμερική κατέστησαν τις πόλεις της ακόμα πιο φτηνές σε σύγκριση με πόλεις της βόρειας Αμερικής. Το Μεξικό είναι 56ο, το Καράκας 107ο και τοΜοντεβίδεο 114ο στον κατάλογο του βρετανικού οικονομικού περιοδικού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top