Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ο νέος ΥΕΝ εξετάζει την πορεία των έργων

Καθυστερήσεις στην πρόσβαση στα λιμάνια της Αττικής

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Ιούλιος 2003, 00:00

Με επισκέψεις στα λιμάνια Λαυρίου και Ραφήνας ξεκίνησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Πασχαλίδης, συνοδευόμενος<...>

από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Νικόλαο Θωμόπουλο και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ Χρήστο Δελημιχάλη επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το λιμάνι της Ραφήνας στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεών του σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε ότι `Εδώ στη Ραφήνα, όπως και το πρωί στο Λαύριο, παρατήρησα πως υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση στην πρόσβαση στα λιμάνια η οποία οφείλεται στα εκτελούμενα έργα. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών και πιστεύω πως πολύ σύντομα τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν γεγονός που θα μας επιτρέψει να έχουμε καλύτερη ανταπόκριση την μετακίνηση των πολιτών από το σπίτι τους μέχρι το λιμάνι. Σημειώνω πως η Ραφήνα είναι το δεύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι της χώρας μετά τον Πειραιά και σταδιακά και τα δύο λιμάνια, το Λαύριο και η Ραφήνα, θα απορροφούν τμήματα της κίνησης από τον Πειραιά.`

Μετά την επίσκεψη του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας ο υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς από την πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Κατερίνα Χατζηπαράσχου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόδωρο Κοκκινάκη για τη γενικότερη δραστηριότητα του Οργανισμού και την πορεία των έργων στο λιμάνι της Ραφήνας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι “Σε αυτές τις επισκέψεις εξετάζουμε επί τόπου την πορεία των έργων. Συγκεκριμένα στο Λαύριο γίνονται έργα, σε αυτήν την προγραμματική περίοδο, της τάξης των 20 δισ. κι εδώ στη Ραφήνα προγραμματισμένα έργα της τάξης των 8 δισ. Σημειώνω πως θέλουμε μια ζωντανή και δημιουργική σχέση ανάμεσα στους Οργανισμούς Λιμένων και στις τοπικές κοινωνίες, την τοπική αυτοδιοίκηση. Τα λιμάνια της χώρας, τα 1.000 και περισσότερα λιμάνια της χώρας, εξελίσσονται σε υπηρεσίες ποιότητας, εξυπηρέτησης του πολίτη`.

Ο Υπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στη Ραφήνα συμμετέχοντας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή και του δημάρχου Ραφήνας Ανδρέα Κεχαγιόγλου, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και οργανώσεων, κατά την οποία συζητήθηκαν τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, ο ΥΕΝ είχε συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του βουλευτή Γ. Γιαννάκη. Στην συνέχεια ο υπουργός θα επισκεφθεί το λιμάνι της Ελευσίνας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top