Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Τοποθέτηση φρουρών στις πτήσεις ζητά η Αυστραλιανή κυβέρνηση

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Αύγουστος 2003, 00:00

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, μετά τις τελευταίες απειλές της Αλ Κάιντα να οργανώσει τρομοκρατικές επιθέσεις, χρησιμοποιώντας<...>

αεροπλάνα των αυστραλιανών αεροπορικών εταιριών, άρχισε εντατικές διαπραγματεύσεις για την τοποθέτηση φρουρών στις πτήσεις από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Σιγκαπούρη.

Ο αρχηγός της Κοινοπολιτειακής Αστυνομίας Αυστραλίας δήλωσε ότι “οι διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Σιγκαπούρης βρίσκονται σε καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση ιπτάμενων φρουρών στις πτήσεις των αυστραλιανών εταιριών, που καλύπτουν τα δρομολόγια προς ΗΠΑ και Σιγκαπούρη, θεωρείται από τους ειδικούς ‘εξαιρετικά ευαίσθητη υπόθεση’, λόγω των αυστηρών μέτρων για τη μεταφορά όπλων από αεροπλάνα που έχουν καθιερώσει οι τρεις αυτές χώρες. Οι πρόσφατες τρομοκρατικές απειλές έχουν υποχρεώσει τις αυστραλιανές αρχές και τους διαχειριστές των αεροδρομίων της χώρας να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας.”

Ήδη, ανακοινώθηκαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας και οι αρχές ελέγχουν συνεχώς την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που εξήγγειλε η κοινοπολιτειακή κυβέρνηση, μετά την τρομοκρατική επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών αναθεώρησαν τις αρχικές πληροφορίες τους, σύμφωνα με τις οποίες η Αλ Κάϊντα σχεδιάζει νέες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο με πιθανές αφετηρίες την Αμερική, την Αυστραλία, την Βρετανία και την Ιταλία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top