Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροκλητικά δημοσιεύματα στον Βρετανικό τύπο για την ελληνική δημοκρατία

Προκλητικά δημοσιεύματα στον Βρετανικό τύπο για την ελληνική δημοκρατία

Μετά τα γνωστά γεγονότα που έγιναν στην Αθήνα από οικογένεια, και όχι νεαρούς Βρετανούς, και είχαν ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό Έλληνα καταστηματάρχη, ακολουθούν και προκλητικά δημοσιεύματα

Μετά τα γνωστά γεγονότα που έγιναν στην Αθήνα από οικογένεια, και όχι νεαρούς Βρετανούς, και είχαν ως αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό Έλληνα καταστηματάρχη<...>, ακολουθούν και προκλητικά δημοσιεύματα με δηλώσεις της οικογένειας που καταδικάστηκε από τις Ελληνικές αρχές που τονίζουν ότι η οικογένεια Τζόνσον δήθεν ξυλοκοπήθηκαν στα κρατητήρια από Έλληνες αστυνομικούς δυσφημίζοντας έτσι τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Το εξοργιστικό είναι ότι η “Daily Telegraph” στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύει καταλήγει με το σχόλιο ότι η υπόθεση Τζόνσον δεν κολακεύει καθόλου τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και πρόκειται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεχνώντας ότι η Βρετανική οικογένεια προκάλεσε τον ξυλοδαρμό, μέλη της πετούσαν σκουπίδια στο δρόμο σε κατάσταση μέθης. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα περισσότερα παράπονα των ξένων τουριστών στην χώρα μας, μετά την ακρίβεια, εστιάζονται στην ύπαρξη σκουπιδιών, μήπως τελικά ένα μεγάλο μέρος τους δημιουργούνται από τους ίδιους τους τουρίστες, που πιστεύουν ότι στην χώρα μας επικρατεί όχι δημοκρατία, αλλά ασυδοσία;

Συγκεκριμένα, η Βέρα Τζόνσον εξαγόρασε την ποινή φυλάκισης τριών μηνών που της επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστήριο, ενώ οι δύο γιοι της Κρίστιαν και Φρέντρικ που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 12 μηνών άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Όμως μόλις επέστρεψαν στην πατρίδα τους έκαναν δηλώσεις στο βρετανικό τύπο, με αποτέλεσμα εφημερίδες όπως οι “Times” και “Daily Telegraph” ισχυρίζονται ότι οι τρεις Βρετανοί ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς και επικαλούνται τον Βρετανό πρόξενο, πράγμα που διαψεύδει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου για τις συνθήκες σύλληψης οικογένειας Βρετανών υπηκόων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τις ‘τις πρωινές ώρες της 27-7-2003 στην Αθήνα, (Αδριανού και Λυσικράτους, Πλάκα), δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ Βρετανών υπηκόων και Έλληνα εμπόρου, που διατηρεί κατάστημα τουριστικών ειδών στην οδό Αδριανού 154.

Αφορμή του επεισοδίου ήταν η ανάρμοστη συμπεριφορά των αλλοδαπών, οι οποίοι πέταξαν σκουπίδια μπροστά στο κατάστημα τουριστικών ειδών. Σε παρατήρηση που έκανε ο Έλληνας έμπορος ακολούθησε εξύβριση από πλευράς των Βρετανών και έντονο επεισόδιο, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Έλληνα καταστηματάρχη.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, οι αλλοδαποί προέβαλαν αντίσταση και εξύβριζαν συνεχώς την Ελληνική Αστυνομία στην αγγλική γλώσσα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, που διενεργήθηκε σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στην αρμόδια δικαστική αρχή.

Παράλληλα, ενημερώθηκε άμεσα η Βρετανική Πρεσβεία ενώ την Τρίτη 29-7-2003 ο Βρετανός Πρόξενος στην Αθήνα επισκέφθηκε τους συλληφθέντες στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως όπου εκρατούντο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον χειρισμό της υπόθεσης από την πλευρά των Ελληνικών Αρχών”.

“Τα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου για άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος μελών της Βρετανικής οικογένειας, είναι απολύτως αναληθή“, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στα δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων διατυπώνεται διαμαρτυρία για το ότι δεν εμφανίστηκε στη δίκη ο καταστηματάρχης για την κατ` αντιπαράσταση εξέταση, δεν γράφουν όμως ότι νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με βαρύτατο κάταγμα στο πόδι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024