Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξητική η τάση των αφίξεων στα κύρια αεροδρόμια της χώρας

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Αύγουστος 2003, 00:00

Συνεχίζεται και κατά τον μήνα Ιούλιο η εξισορροπητική τάση στα στοιχεία αφίξεων τουρισμού εμπνέοντας αισιόδοξα μηνύματα για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, σε σχέση πάντα με το κλίμα που επικράτησε μέχρι το τέλος του πολέμου του Ιράκ...

Συνεχίζεται και κατά τον μήνα Ιούλιο η εξισορροπητική τάση στα στοιχεία αφίξεων τουρισμού εμπνέοντας αισιόδοξα μηνύματα για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς<...>

, σε σχέση πάντα με το κλίμα που επικράτησε μέχρι το τέλος του πολέμου του Ιράκ, σύμφωνα με τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα των περιφερειακών αεροδρομίων.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2002, η Μυτιλήνη παρουσίασε +0,7%, η Κεφαλλονιά +6,79%, τα Χανιά +5%, η Ρόδος +4%, η Κως +2,22%, ενώ η Καλαμάτα με το +30,3%  είναι από τους κερδισμένους προορισμούς του μηνός Ιουλίου. Η Θεσσαλονίκη παραμένει στάσιμη, ενώ συνεχίζεται η αρνητική τάση στην Σαντορίνη -12,4%, και στην Κέρκυρα -5%.

Στη θετική πορεία των δεικτών αυτών συμβάλλει αποφασιστικά η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ, που συνεχίζεται, αφού η “μάχη” εξελίσσεται και θα κριθεί όπως τονίζει ανακοίνωση του ΕΟΤ στους τουρίστες της τελευταίας στιγμής. Κι αυτό, γιατί μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη και τον πόλεμο του Ιράκ, είναι αυτονόητο η τάση του αγοραστή της τελευταίας στιγμής να τείνει να καθιερωθεί, ενώ χάνει έδαφος το κλασσικό ταξίδι διακοπών διάρκειας δύο τουλάχιστον εβδομάδων.

Επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πως τα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ, θα συνεχίσουν τη μάχη προβολής που δίνουν, όπως όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού και τους για μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο με ανάλογη προβολή και πρόγραμμα Δημοσίων Σχέσεων σε μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες, όπως π.χ. στη Γερμανία, όπου μετατοπίστηκε χρονικά  η έναρξη των αδειών, οι δε φθινοπωρινές διακοπές διάρκειας δύο εβδομάδων αρχίζουν από τα ανατολικά και βόρεια κρατίδια της Γερμανίας την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και τελειώνουν στα νότια κρατίδια την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top