Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θετικές οι ενδείξεις από τις αφίξεις τον Ιούλιο

Γεωργακόπουλος: Αναμένεται μείωση αφίξεων 2-3,5% για το σύνολο του 2003

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Αύγουστος 2003, 00:00

Παρά τα διεθνή προβλήματα που έχουν επηρεάσει τον τουρισμό, η Ελλάδα παραμένει φέτος, σε πολύ καλή θέση στις προτιμήσεις των τουριστών, με αποτέλεσμα η μείωση των αφίξεων να μην υπερβεί το 3,5%...

Παρά τα διεθνή προβλήματα που έχουν επηρεάσει τον τουρισμό, η Ελλάδα παραμένει φέτος, σε πολύ καλή θέση<...>

στις προτιμήσεις των τουριστών, με αποτέλεσμα η μείωση των αφίξεων να μην υπερβεί το 3,5%, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Όπως τόνισε, στο πρώτο εξάμηνο του 2003 το ποσοστό της μείωσης των αφίξεων των ναυλωμένων πτήσεων περιορίζεται σταδιακά και, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ιουλίου από τα 26 κρατικά αεροδρόμια, παρουσιάζεται μείωση μόλις 0,05% σε σχέση με το 2002, με προοπτικές περαιτέρω ανάκαμψης τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι ναυλωμένες αφίξεις ανήλθαν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, ενώ τον Ιανουάριο υπήρξε αύξηση 16%. Τον Μάιο υπήρξε πτώση 8%, τον Ιούνιο πτώση 2,7% και τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, πτώση 0,05%.

Συνυπολογίζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου με τις εκτιμήσεις των γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ, εκτός απροόπτου, επιβεβαιώνονται οι αρχικές προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες ο εισερχόμενος τουρισμός δεν θα παρουσιάσει ουσιαστικές απώλειες και το 2003 θα κλείσει με ελαφρά μείωση από 2 έως 3,5% έναντι του 2002, χωρίς να αποκλείεται και η αισιόδοξη εκτίμηση ότι τελικά η μεταβολή θα είναι μηδενική, συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Αναφορικά με τους επιμέρους ελληνικούς προορισμούς, παρατηρείται μία ανακατάταξη εις βάρος κλασικών τουριστικών προορισμών, όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα και Σάμο, ενώ ενισχύονται μη παραδοσιακοί προορισμοί, όπως Καβάλα, Μυτιλήνη, Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη. Με μικρές αυξομειώσεις παρουσιάζονται οι προορισμοί Ηράκλειο, Ρόδος, Χανιά, Σκιάθος και Ζάκυνθος.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους τα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ, δείχνουν ότι η Γερμανία θα κλείσει με πτώση 5% του τουρισμού της προς την Ελλάδα, η Βρετανία με αύξηση 0,5%, η Δανία με πτώση 2,5%, η Νορβηγία με μηδενική μεταβολή, η Φινλανδία με αύξηση 2%, η Ιταλία με αύξηση 10%, η Ολλανδία με πτώση 6%, η Γαλλία με αύξηση 5%, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης με πτώση 5%, η Αυστρία με αύξηση 5%, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο με αύξηση 5%, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Λατινική Αμερική με πτώση 5%, η Αμερική με πτώση 23%, το Ισραήλ με πτώση 1%, η Ρωσία με αύξηση 1%, η Ιαπωνία με πτώση 30% και ο Καναδάς με πτώση 7%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top