Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα τρομοκρατική ενέργεια στην Ινδονησία

Νέα τρομοκρατική ενέργεια στην Ινδονησία

Ισχυρότατη έκρηξη, που προκάλεσε ζημιές στο εστιατόριο και στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου Marriott που βρίσκεται στην επιχειρηματική συνοικία του κέντρου της Τζακάρτα έγινε χθες…

Ισχυρότατη έκρηξη, που προκάλεσε ζημιές στο εστιατόριο και στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου Marriott<...> που βρίσκεται στην επιχειρηματική συνοικία του κέντρου της Τζακάρτα έγινε χθες, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι είδαν πολλούς νεκρούς οι οποίοι ήδη ξεπερνάνε τους δέκα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στο εστιατόριο και στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου, ενώ τα τζάμια των παραθύρων έσπασαν. Επίσης, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ πολλά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στην είσοδο καταστράφηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκρηξη έγινε δύο ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης δικαστηρίου της Ινδονησίας στη δίκη των κατηγορουμένων για την επίθεση στο Μπαλί τον περασμένο Οκτώβριο. Η ευθύνη για την επίθεση του Μπαλί αποδόθηκε στην οργάνωση Τζεμάα Ισλαμίγια, τοπικό τρομοκρατικό δίκτυο που διατηρεί σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Η έκρηξη αυτή είναι ένα ακόμα πλήγμα στο τουρισμό της Ινδονησίας που μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπαλί και το SARS είχε αρχίσει να ανακάμπτει.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ινδονησίας κ. Gede Ardika ανέφερε ότι «δεν πρέπει να υποκύψουμε στην προσπάθεια των τρομοκρατών να δημιουργήσουν φόβο και αστάθεια. Αντιθέτως, πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να σώσουμε τον τουρισμό της Ινδονησίας».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024