Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέα τρομοκρατική ενέργεια στην Ινδονησία

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Αύγουστος 2003, 00:00

Ισχυρότατη έκρηξη, που προκάλεσε ζημιές στο εστιατόριο και στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου Marriott που βρίσκεται στην επιχειρηματική συνοικία του κέντρου της Τζακάρτα έγινε χθες...

Ισχυρότατη έκρηξη, που προκάλεσε ζημιές στο εστιατόριο και στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου Marriott<...>

που βρίσκεται στην επιχειρηματική συνοικία του κέντρου της Τζακάρτα έγινε χθες, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι είδαν πολλούς νεκρούς οι οποίοι ήδη ξεπερνάνε τους δέκα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στο εστιατόριο και στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου, ενώ τα τζάμια των παραθύρων έσπασαν. Επίσης, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ πολλά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στην είσοδο καταστράφηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκρηξη έγινε δύο ημέρες πριν από την έκδοση της απόφασης δικαστηρίου της Ινδονησίας στη δίκη των κατηγορουμένων για την επίθεση στο Μπαλί τον περασμένο Οκτώβριο. Η ευθύνη για την επίθεση του Μπαλί αποδόθηκε στην οργάνωση Τζεμάα Ισλαμίγια, τοπικό τρομοκρατικό δίκτυο που διατηρεί σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

Η έκρηξη αυτή είναι ένα ακόμα πλήγμα στο τουρισμό της Ινδονησίας που μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπαλί και το SARS είχε αρχίσει να ανακάμπτει.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ινδονησίας κ. Gede Ardika ανέφερε ότι «δεν πρέπει να υποκύψουμε στην προσπάθεια των τρομοκρατών να δημιουργήσουν φόβο και αστάθεια. Αντιθέτως, πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να σώσουμε τον τουρισμό της Ινδονησίας».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top