Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣτο Δήμο Ηρακλείου η χρήση του ξενοδοχείου “Ξενία” με απαγόρευση κατεδάφισης του

Στο Δήμο Ηρακλείου η χρήση του ξενοδοχείου “Ξενία” με απαγόρευση κατεδάφισης του

Με όρο την μη κατεδάφιση του πέρασε η χρήση του ξενοδοχείου `Ξενία` στο Δήμο Ηρακλείου με απόφαση της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι με απόφαση […]

Με όρο την μη κατεδάφιση του πέρασε η χρήση του ξενοδοχείου `Ξενία` στο Δήμο<...> Ηρακλείου με απόφαση της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.

Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο αναφέρεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου “ο Δήμος Ηρακλείου δύναται να το χρησιμοποιήσει, χάριν του κοινού οφέλους”. Επίσης, στην απόφαση της ΕΤΑ, που ελήφθη στις 10 Ιουνίου 2003, ζητείται να διαβιβαστούν στο Δήμο Ηρακλείου οι επιστολές της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων και της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, σε σχέση με το πρώην ξενοδοχείο, “προκειμένου να ληφθούν υπόψη από το Δήμο Ηρακλείου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι σύλλογοι αρχιτεκτόνων έχουν ταχθεί κατά της κατεδάφισης του “Ξενία”.

Η σύμβαση παραχώρησης του “Ξενία” και του περιβάλλοντος χώρου υπογράφηκε στα γραφεία των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ), μεταξύ του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Θανάση Καρούντζου, του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Γιάννη Κουράκη, και του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΤΑ, κ. Αναστάσιου Χωμενίδη. Παραβρέθηκαν ακόμη οι νομικοί σύμβουλοι κ. Μαρίνος Σμπώκος του Δήμου, κ. Βιβή Δερμιτζάκη της Περιφέρειας και κ. Γ. Μαρινίδης των ΕΤΑ.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι “άλλη μία προγραμματική δέσμευση της δημοτικής Αρχής υλοποιείται. Πολύ σύντομα το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε ο χώρος αυτός να αποδοθεί στους δημότες Ηρακλείου για το κοινό όφελος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024