Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Το θέμα της βίζας για τις ΗΠΑ δεν βοηθά το κλίμα φιλίας και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών

HATTA: Το θέμα της βίζας για τις ΗΠΑ δεν βοηθά το κλίμα φιλίας και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ στο θέμα της χορήγησης βίζας όσον αφορά τη χώρα μας…

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ΗΑΤΤΑ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ<...> στο θέμα της χορήγησης βίζας όσον αφορά τη χώρα μας.

Όπως επισημαίνει, η πολιτική εξαίρεσης της χώρας μας από όσα ισχύουν για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, δεν βοηθά το κλίμα φιλίας και κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι στο πλαίσιο της προώθησης του τουρισμού εργάζεται με κάθε τρόπο για τη δημιουργία των καλύτερων δυνατών σχέσεων Ελλήνων και Αμερικανών για την καθιέρωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και φιλίας, αλλά σε αυτή του την προσπάθεια, η στάση των ΗΠΑ στο θέμα που αφορά την εξαίρεση της χώρας μας από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο ισχύον καθεστώς βίζας κάθε άλλο παρά βοηθά στην ισχυροποίηση ενός καλού κλίματος συνεργασίας.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις ευρωπαϊκές για τους πολίτες της οποίας απαιτείται βίζα για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του HATTA.

Επιπλέον τονίζεται ότι η πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ να ζητούν βίζα ακόμα και για τους transit επισκέπτες που προέρχονται από χώρες για τις οποίες προβλέπεται η έκδοση βίζας, όπως η Ελλάδα, ήδη δημιουργεί σειρά προβλημάτων σε Έλληνες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σε τρίτη χώρα με ενδιάμεσο σταθμό στις ΗΠΑ, ενώ πολλοί ταξιδιώτες δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τελικά το ταξίδι τους, αφού δεν πρόλαβαν να εκδώσουν την τελευταία στιγμή την απαραίτητη βίζα.

Επισημαίνουμε ότι η βίζα για τις ΗΠΑ για τους έλληνες πολίτες εκτός από το σχετικά υψηλό της κόστος, έχει και πολύπλοκες διαδικασίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024