Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνεδριακοί ΧώροιΑθήνα 2004: Αναγκαίο το Μητροπολιτική Συνεδριακό Κέντρο – ελλιπής η προβολή των αγώνων

Αθήνα 2004: Αναγκαίο το Μητροπολιτική Συνεδριακό Κέντρο – ελλιπής η προβολή των αγώνων

Η καθυστέρηση δημιουργίας του Μητροπολητικού Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας συνιστά αρνητική συγκυρία για την εκμετάλλευση της μετα-ολυμπιακής περιόδου, όπως επισήμανε – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – ο πρώην […]

Η καθυστέρηση δημιουργίας του Μητροπολητικού Συνεδριακού Κέντρου της Αθήνας συνιστά αρνητική συγκυρία για την εκμετάλλευση της μετα-ολυμπιακής περιόδου<...>, όπως επισήμανε – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και νυν σύμβουλος φιλοξενίας του “Αθήνα 2004” κ. Γιάννης Aγγλος, ενώ ακολούθως σημείωσε χαρακτηριστικά: “χωρίς έργα τουριστικής υποδομής, δύσκολο να αντληθούν οι υπεραξίες από τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας”.

Αναφερόμενος στα υπό κατασκευή ολυμπιακά έργα, ο κ. Aγγλος υπογράμμισε ότι ο ρυθμός ολοκλήρωσής τους “λίγο πριν το τέλος” είναι εντυπωσιακός, ωστόσο εξέφρασε έντονα τη δυσαρέσκειά του όσον αφορά το ζήτημα της προβολής των Αγώνων του 2004 στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ο κ. Aγγλος κατήγγειλε τόσο τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού όσο και το υπουργείο Πολιτισμού για κωλυσιεργία, ενώ κάνοντας λόγο για την προ-ολυμπιακή περίοδο (2000-2004) και τη λεγόμενη “Πολιτιστική Ολυμπιάδα” ο σύμβουλος φιλοξενίας του “Αθήνα 2004” επέρριψε μεγάλες ευθύνες για την ανεπιτυχή διεξαγωγή της στην πολιτεία και κυρίως στο προαναφερθέν υπουργείο.

Εν συνεχεία και περνώντας στο θέμα της φιλοξενίας, ο κ. Aγγλος ανακοίνωσε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι το 95% των ξενοδοχείων έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις με τον “Αθήνα 2004”, ενώ ταυτόχρονα έκανε έκκληση για επισκευή όλων των μονάδων, καθώς “χωρίς αμφιβολία” θα αποτελούν ζωντανή διαφήμιση ως προς τις υποδομές της χώρας. Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος φιλοξενίας του “Αθήνα 2004” μίλησε για την οικονομική ενίσχυση των 3.000 ευρώ από το Γ` ΚΠΣ να δωμάτιο ξενοδοχείων Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας, τονίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι διαδικασίες επέφερε τη δυσλειτουργία του εν λόγω μέτρου, γεγονός για το οποίο – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Aγγλου – ευθύνονται κατά κύριο λόγο τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024