Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό

Απειλείται από τρομοκρατική ενέργεια η Qantas

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Αύγουστος 2003, 00:00

Τα αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρίας Qantas διατρέχουν τον κίνδυνο να κτυπηθούν από ρουκέτες εδάφους σε διάφορα αεροδρόμια<...>

του εξωτερικού, ιδιαίτερα σε αεροδρόμια των ΗΠΑ και της Μεγ. Βρετανίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Χάουαρντ η κυβέρνησή του συνεργάζεται με άλλες κυβερνήσεις του εξωτερικού για την αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού, μετά από πληροφορίες που έλαβε ότι τρομοκράτες θα επιδιώξουν να κτυπήσουν επιβατικά αεροσκάφη.

“Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο κτύπημα όπως επίσης αναπτύσσουμε και συστήματα που θα αποτρέψουν τον κίνδυνο” είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό Δικαιοσύνης ρουκέτες εδάφους που μπορούν να πλήξουν επιβατικά αεροσκάφη κατά την απογείωσή τους ή την προσγείωσή τους πωλούνται έναντι μόλις δυο χιλιάδων δολαρίων σε κάποιες `ανατολικές χώρες`.

Στο μεταξύ ο κ. Χάουαρντ δήλωσε ότι παρά τον κίνδυνο να σημειωθεί νέα τρομοκρατική επίθεση στην Ινδονησία ο ίδιος θα μεταβεί εκεί στις 12 Οκτωβρίου για να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης όπου σκοτώθηκαν 202 άτομα από τα οποία τα 88 ήταν Αυστραλοί. Σημειώνουμε ότι πέντε από τα θύματα ήταν ελληνικής καταγωγής. Μαζί του θα ταξιδεύσει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αυστραλίας κ. Σάϊμον Κριν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top