Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διαχωρίζει την θέση του το State Department από την New York Times για την τρομοκρατία στην Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Αύγουστος 2003, 00:00

Ο εκπρόσωπος του State Department Φίλιπ Ρίκερ έδωσε διευκρινήσεις γύρω από το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο η Αλ Κάιντα δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα...

Ο εκπρόσωπος του State Department Φίλιπ Ρίκερ έδωσε διευκρινήσεις γύρω από το πρόσφατο δημοσίευμα της<...>

εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο η Αλ Κάιντα δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι στην ετήσια έκθεση του State Department για την τρομοκρατία, δεν γίνεται καμία αναφορά σε δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελλάδα.

Μάλιστα σε ερώτηση του δημοσιογράφου που επανήλθε ζητώντας περαιτέρω αποσαφήνιση της αμερικανικής θέσης, ο κ. Ρίκερ δήλωσε ότι στην έκθεση η Ελλάδα επαινείται για την πρόοδο που σημείωσε στο τομέα της καταπολέμησης του φαινομένου της τρομοκρατίας, και σημείωσε ότι οι απόψεις των ΗΠΑ για την τρομοκρατία εκφράζονται στην έκθεση του State Department και όχι σε δημοσιεύματα εφημερίδων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποστολή Αμερικανών επιθεωρητών ασφάλειας στο αεροδρόμιο `Ελ. Βενιζέλος` που διενήργησαν ελέγχους για πιθανή τρομοκρατική επίθεση με πυραύλους εναντίον επιβατικών, ο εκπρόσωπος του State Department παρέπεμψε τον ερωτώντα στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (FAA) και στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, δεδομένου ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν χειρίζεται θέματα ασφάλειας αεροδρομίων, καθώς και στις ταξιδιωτικές οδηγίες και προξενικές ενημερώσεις που εκδίδει το State Department.

Τέλος, σε ενημερωτική οδηγία του State Department τονίζεται η συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και την ανυπαρξία συγκεκριμένων στοιχείων γύρω από δράση της Αλ Κάιντα στη χώρα μας.

Η συμπληρωματική ενημέρωση τύπου τονίζει: Η Αλ Κάιντα συνεχίζει να είναι διεθνής απειλή. Μολονότι οι σημαντικές επιτυχίες των διεθνών υπηρεσιών ασφάλειας έχουν διαβρώσει την ικανότητα της Αλ Κάιντα, πυρήνες της παραμένουν ενεργοί σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να τεκμηριώνει δημοσιογραφικούς ισχυρισμούς ότι υπάρχει εξακριβωμένη παρουσία της Αλ Κάιντα στην Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top