Η Hotelworld ισχυροποιεί τη θέση της ως το πιο πλήρες σύστημα κρατήσεων ανεξάρτητων ξενοδοχείων μέσα από το
μετά από τη συμφωνία συνεργασίας με την βρετανική εταιρία κρατήσεων ξενοδοχείων First Option.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο TDN ο υπεύθυνος της Hotelworld στην Ελλάδα, κ. Χρήστος Παναρέτου, η συνεργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα στη Hotelworld και στα ξενοδοχεία που είναι συνδεδεμένα μαζί της να επωφεληθούν από την γνώση στην ανάπτυξη και διαχείριση κρατήσεων της First Option.
Από την πλευρά της η First Option, που χειρίζεται πάνω από 5.000 ξενοδοχεία στη Μ. Βρετανία και έχει πελάτες από την αγορά των εταιρικών συνεδρίων και των συνεδρίων των οργανισμών, θα έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί από το σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων στο internet και στα GDS της Hotelworld.
Σύμφωνα με τον κ. Παναρέτου, η συνεργασία αυτή δίνει εξαιρετικές ευκαιρίες στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία για μείωση του κόστους επικοινωνίας με την παγκόσμια τουριστική και επαγγελματική αγορά.
Να σημειώσουμε ότι η First Option ανήκει στον όμιλο εταιριών του Thomas Cook.
Μέχρι σήμερα η Hotelworld έχει ενταγμένα στο σύστημά της στο internet 9.000 ανεξάρτητα ξενοδοχεία απ’ όλο τον κόσμο και από αυτά τα 500 είναι ενταγμένα μέσω της Hotelworld και στα Global Distribution Systems.