Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεχίζεται η τουριστική περίοδος στη Λευκάδα χωρίς ζημιές και με άμεση υποστήριξη ΕΟΤ και τουριστικών φορέων

Συνεχίζεται η τουριστική περίοδος στη Λευκάδα χωρίς ζημιές και με άμεση υποστήριξη ΕΟΤ και τουριστικών φορέων

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στη Λευκάδα μετά από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου που δέχθηκε εν μέσω τουριστικής περιόδου. Το θετικό ήταν ότι ο σεισμός δεν επηρέασε τις τουριστικές υποδομές αν και κάποιοι τουρίστες, Έλληνες στην πλειοψηφία τους, αποφάσισαν λόγω πανικού να διακόψουν άδοξα τις διακοπές τους…

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στη Λευκάδα μετά από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου που δέχθηκε εν μέσω τουριστικής περιόδου<...>. Το θετικό ήταν ότι ο σεισμός δεν επηρέασε τις τουριστικές υποδομές αν και κάποιοι τουρίστες, Έλληνες στην πλειοψηφία τους, αποφάσισαν λόγω πανικού να διακόψουν άδοξα τις διακοπές τους.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Παναγιώτης Σκληρός, διευθυντής της Εταιρίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ) καμία ξενοδοχειακή μονάδα ή τουριστικό κατάλυμα δεν έπαθε ζημίες γεγονός που δείχνει ότι οι επιχειρηματίες έχουν λάβει τα μέτρα τους τηρώντας τους κανόνες αντισεισμικής κατασκευής στις μονάδες τους. Παράλληλα, τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Στο νησί ήδη έχει ξεκινήσει το μεγάλο ετήσιο Φολκλορικό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή παραδοσιακών συγκροτημάτων απ` όλο τον κόσμο που αποτελεί σημαντικό τουριστικό γεγονός για τη Λευκάδα και τα Ιόνια γενικότερα. Κάθε χρόνο ο ΕΟΤ συμμετείχε οικονομικά στη διοργάνωση καλύπτοντας μέρος των εξόδων, αλλά φέτος όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, ο Οργανισμός θα καλύψει το σύνολο των εξόδων συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια τοπικών παραγόντων και επιχειρηματιών να μην επηρεαστεί το σημαντικό αυτό φεστιβάλ από τηυν αναστάτωση των τελευταίων ημερών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ μιλώντας στο TravelDailyNews διαβεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ μέσω των γραφείων του κυρίως στην Ιταλία και την Μεγάλη Βρετανία προέβη άμεσα σε ανακοινώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ ώστε να μην δοθεί μεγάλη διάσταση στον προσωρινό πανικό μικρής μερίδας τουριστών. Παράλληλα, θα χρηματοδοτήσει και μία έκτακτη διαφημιστική καμπάνια για την τόνωση της περιοχής.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα τουρισμού Δημήτρης Γεωργακόπουλος ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών Χρίστο Βερελή να εξετάσει την περίπτωση μείωσης των landing fees στο αεροδρόμιο του Ακτίου ως κίνητρο για τους tour operators ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η κίνηση των charters προς την περιοχή.

Τέλος, οι ξενοδόχοι της Λευκάδας από τη μεριά τους ανακοίνωσαν 30% έκπτωση στα ξενοδοχεία τους συμβάλλοντας και αυτοί από τη μεριά τους στην παροχή κινήτρων προς τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν αυτή την περίοδο να κάνουν τις διακοπές στους στο νησί.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024