Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προσφορές από τους ξενοδόχους

Συνεχίζεται η τουριστική περίοδος στη Λευκάδα χωρίς ζημιές και με άμεση υποστήριξη ΕΟΤ και τουριστικών φορέων

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Αύγουστος 2003, 00:00

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στη Λευκάδα μετά από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου που δέχθηκε εν μέσω τουριστικής περιόδου. Το θετικό ήταν ότι ο σεισμός δεν επηρέασε τις τουριστικές υποδομές αν και κάποιοι τουρίστες, Έλληνες στην πλειοψηφία τους, αποφάσισαν λόγω πανικού να διακόψουν άδοξα τις διακοπές τους...

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η ζωή στη Λευκάδα μετά από το ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου που δέχθηκε εν μέσω τουριστικής περιόδου<...>

. Το θετικό ήταν ότι ο σεισμός δεν επηρέασε τις τουριστικές υποδομές αν και κάποιοι τουρίστες, Έλληνες στην πλειοψηφία τους, αποφάσισαν λόγω πανικού να διακόψουν άδοξα τις διακοπές τους.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Παναγιώτης Σκληρός, διευθυντής της Εταιρίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ) καμία ξενοδοχειακή μονάδα ή τουριστικό κατάλυμα δεν έπαθε ζημίες γεγονός που δείχνει ότι οι επιχειρηματίες έχουν λάβει τα μέτρα τους τηρώντας τους κανόνες αντισεισμικής κατασκευής στις μονάδες τους. Παράλληλα, τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Στο νησί ήδη έχει ξεκινήσει το μεγάλο ετήσιο Φολκλορικό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή παραδοσιακών συγκροτημάτων απ` όλο τον κόσμο που αποτελεί σημαντικό τουριστικό γεγονός για τη Λευκάδα και τα Ιόνια γενικότερα. Κάθε χρόνο ο ΕΟΤ συμμετείχε οικονομικά στη διοργάνωση καλύπτοντας μέρος των εξόδων, αλλά φέτος όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γιάννης Πατέλλης, ο Οργανισμός θα καλύψει το σύνολο των εξόδων συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια τοπικών παραγόντων και επιχειρηματιών να μην επηρεαστεί το σημαντικό αυτό φεστιβάλ από τηυν αναστάτωση των τελευταίων ημερών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ μιλώντας στο TravelDailyNews διαβεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ μέσω των γραφείων του κυρίως στην Ιταλία και την Μεγάλη Βρετανία προέβη άμεσα σε ανακοινώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ ώστε να μην δοθεί μεγάλη διάσταση στον προσωρινό πανικό μικρής μερίδας τουριστών. Παράλληλα, θα χρηματοδοτήσει και μία έκτακτη διαφημιστική καμπάνια για την τόνωση της περιοχής.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα τουρισμού Δημήτρης Γεωργακόπουλος ζήτησε από τον υπουργό Μεταφορών Χρίστο Βερελή να εξετάσει την περίπτωση μείωσης των landing fees στο αεροδρόμιο του Ακτίου ως κίνητρο για τους tour operators ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η κίνηση των charters προς την περιοχή.

Τέλος, οι ξενοδόχοι της Λευκάδας από τη μεριά τους ανακοίνωσαν 30% έκπτωση στα ξενοδοχεία τους συμβάλλοντας και αυτοί από τη μεριά τους στην παροχή κινήτρων προς τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν αυτή την περίοδο να κάνουν τις διακοπές στους στο νησί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top