Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
1ο Παγκρήτιο Συνέδριο Εστιατόρων

Σημαντική πτώση παρουσιάζει ο κλάδος των εστιατορίων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Αύγουστος 2003, 00:00

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στην Κρήτη από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου συνέδριο για τα θέματα που<...>

απασχολούν τις επιχειρήσεις εστιατορίων υπό την αιγίδα Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΠΟΕΣΕ).

Στο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα γύρω από τα δημοτικά τέλη, την έλλειψη συνδικαλισμού, την φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εστιάτορες σε τοπικό αλλά και γενικότερα σε πανελλήνιο επίπεδο.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο κλάδος σημειώνει πτώση της τάξης του 30%, στοιχείο που ανέφερε στο 1ο Παγκρήτιο Συνέδριο Εστιατόρων ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Παναγιώτης Γκόφας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι “ο κλάδος περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση και στην Κρήτη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να μιλάμε για μια πτώση της τάξης του 30%”.

Ως βασικότερο πρόβλημα του κλάδου θεωρείται η φορολογία, και ειδικότερα τα δημοτικά τέλη της τάξης του 2 έως και 5% που υπολογίζονται επί των εκδιδόμενων λογαριασμών των ακαθάριστων εσόδων των επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε, επίσης, και το θέμα της ύπαρξης ανισοτήτων από πλευράς δήμων σε σχέση με τα δημοτικά τέλη που πρέπει να καταβάλλουν οι εν λόγω επιχειρήσεις.

Καθοριστική αιτία της κάμψης του κλάδου αποτελεί, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η `περιθωριοποίηση` των συλλογικών συνδικαλιστικών του οργάνων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top