Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣτα αρχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας βρίσκεται η μελέτη για την μαρίνα της Σκιάθου

Στα αρχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας βρίσκεται η μελέτη για την μαρίνα της Σκιάθου

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας “Σκιάθος Μαρίνες Α.Ε.”, η οποία κατασκευάζει και διαχειρίζεται μαρίνες, διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου, που κρίνεται αναγκαίο για την […]

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας “Σκιάθος Μαρίνες Α.Ε.”, η οποία κατασκευάζει και διαχειρίζεται μαρίνες, διαπιστώθηκε<...> ότι η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου, που κρίνεται αναγκαίο για την Σκιάθο σύμφωνα με το δήμαρχο Σκιάθου, κ. Δημ. Πρεβεζάνο, έχει “κολλήσει” στα αρχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, μολονότι έχουν κατατεθεί όλες οι μελέτες και τα απαραίτητα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητήθηκαν για την τελική έγκρισή του.

Έτσι το έργο πρόκειται να καθυστερήσει ξανά παρά τα τρία χρόνια που έχουν ήδη περάσει. ΟΙ λόγοι της καθυστέρηση πιθανολογείται ότι είναι το μεγάλο κόστους του, δεδομένου ότι ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα περίπου πέντε δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ ο όγκος του είναι τεράστιος.

Μάλιστα, στο παρελθόν έχουν εκφραστεί διαφωνίες για την κατασκευή του, η οποία ενδέχεται να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του νησιού και μάλιστα στην είσοδό του, στο παραλιακό του μέτωπο. Η μελέτη προβλέπει κατασκευή μαρίνας στο δυτικό μέρος του μόλου, που θα καταλαμβάνει σχεδόν τη διπλάσια έκταση σε σχέση με την ήδη υπάρχουσα, ενώ το έργο πρόκειται να χωρίσει το λιμάνι σε δύο κολπίσκους. Ο δυτικότερος θα έχει τοξωτό σχήμα που θα αναπτύσσεται κατά μήκος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού και θα επεκτείνεται καθέτως αυτής, μέσα στη θάλασσα.

Το πρώτο κομμάτι του έργου προβλέπει την κατασκευή μαρίνας και κάθετα σε αυτήν πλωτής προβλήτας όπου θα δένουν σκάφη αναψυχής και ιστιοφόρα, ενώ στο τέλος της θα κατασκευαστεί πλατεία σχήματος τραπεζίου.

Στο δεύτερο μισό της μαρίνας, που θα έχει κυκλικό σχήμα προβλέπεται πλωτή προβλήτα επενδεδυμένη με ξύλο όπου θα δένουν σκάφη αναψυχής και μηχανοκίνητα, ενώ θα δημιουργηθεί υδάτινος χώρος ανεφοδιασμού των σκαφών και ταυτόχρονα θα υπάρχουν και δύο ακόμη χώροι ανέλκυσης των σκαφών.

Παρά το γεγονός της αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος, η δημιουργία της μαρίνας κρίνεται απαραίτητη για την εξυπηρέτηση μεγαλύτερου αριθμού σκαφών στη Σκιάθο, ιδίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024