Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΤαξίδια Περιπέτειας; Ναι μεν αλλά τα έξοδα διάσωσης βαρύνουν τους ίδιους τους ταξιδιώτες

Ταξίδια Περιπέτειας; Ναι μεν αλλά τα έξοδα διάσωσης βαρύνουν τους ίδιους τους ταξιδιώτες

Φθάνοντας στην Γερμανία οι 14 τουρίστες που επί έξι μήνες κρατούνταν όμηροι στην έρημο της Σαχάρας από φανατικούς ισλαμιστές θα μάθουν ότι οι διακοπές περιπέτειας που αναζητούσαν στην έρημο της […]

Φθάνοντας στην Γερμανία οι 14 τουρίστες που επί έξι μήνες κρατούνταν όμηροι στην έρημο της Σαχάρας από φανατικούς ισλαμιστές θα μάθουν ότι οι διακοπές<...> περιπέτειας που αναζητούσαν στην έρημο της Σαχάρας θα τους κοστίσουν αρκετά πιο ακριβά από ότι περίμεναν.

Σύμφωνα με δηλώσεις επισήμων της Γερμανικής κυβέρνησης, η οποία ήταν και ο βασικός διαπραγματευτής για την απελευθέρωσή τους, δεν αποκλείεται να τους ζητηθεί να πληρώσουν μέρος του κόστους της όλης επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στην Ομοσπονδιακή Βουλή των σοσιαλδημοκρατών επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, Γκερτ Βάισκίρχεν, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “InfoRadio” του Βερολίνου, απαίτησε την οικονομική συνεισφορά των τουριστών της Σαχάρας, όπως τους αποκάλεσε. “Αυτοί, οι οποίοι θα επιστρέψουν σήμερα – και χαιρόμαστε όλοι γι` αυτό – πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους μέρος του κόστους”, είπε χαρακτηριστικά.

Όμως και οι χριστιανοδημοκράτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι συμφωνούν στο θέμα αυτό με το κυβερνών κόμμα των σοσιαλδημοκρατών. “Όποιος ασυλλόγιστα θέτει εαυτόν σε κίνδυνο, απλά και μόνο για να ζήσει μια περιπέτεια, πρέπει να υπολογίζει ότι θα συμμετέχει στο κόστος της διάσωσής του”, είπε στη γερμανική έκδοση των Financial Times, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των χριστιανοδημοκρατών, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ.

“Για παράδειγμα δεν μπορεί ένας τουρίστας να πηγαίνει για διακοπές στο Αφγανιστάν, όπου δεν έχει ακόμη εδραιωθεί η ειρήνη, υπολογίζοντας ότι το κοινωνικό σύνολο θα αναλάβει το κόστος ένα συμβεί κάτι στον ίδιο”.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, δήλωσε στο Βερολίνο ότι “εξ αρχής, οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων ήταν εξαιρετικά δύσκολες”. Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στη αμετάκλητη, όπως τη χαρακτήρισε, θέση της γερμανικής κυβέρνησης να μην καταβάλλει λύτρα στους απαγωγείς.

Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια να συλλάβει τους απαγωγείς και να τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης. “Είναι πολύ σημαντικό να μη μείνουν ατιμώρητοι, αλλά να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι απαγωγείς” τόνισε ο Κ. Σρέντερ και πρόσθεσε ότι “η Γερμανία θα βοηθήσει την Αλγερία και το Μαλί για τον εντοπισμό των απαγωγέων.” Επίσης, προειδοποίησε τους γερμανούς τουρίστες να λαμβάνουν περισσότερα μέτρα για την ασφάλειά τους όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024