Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιχειρηματίες με στόχο το εφήμερο κέρδος καταστρέφουν το Φαληράκι

Επιχειρηματίες με στόχο το εφήμερο κέρδος καταστρέφουν το Φαληράκι

Παρά τα πολλά δημοσιεύματα και την συνεχή ενασχόληση του Βρετανικού αλλά και του Ελληνικού τύπου με το Φαληράκι της Ρόδου, η κατάσταση δεν φαίνεται να μπορεί να δαμαστεί…

Παρά τα πολλά δημοσιεύματα και την συνεχή ενασχόληση του Βρετανικού αλλά και του Ελληνικού τύπου με το Φαληράκι<...> της Ρόδου, η κατάσταση δεν φαίνεται να μπορεί να δαμαστεί.

Προκλητική η θέση του Βρετανικού τύπου, ακόμα και των τηλεοπτικών καναλιών που έχουν στείλει συνεργεία επιτόπου, και αναφέρουν ότι δεν υπάρχει αρκετή αστυνόμευση στην περιοχή. Πόση αστυνόμευση θα έπρεπε να υπάρχει για να μπορούν εν ηρεμία και μέσα στα κοινώς αποδεκτά πλαίσια να κάνουν τις διακοπές τους οι Βρετανοί, που όπως φαίνεται δεν είναι μόνο νεαροί `έξαλλοι`, αλλά και οικογένειες με 11χρονα κοριτσάκια.

Νέο λοιπόν κρούσμα στο Φαληράκι που αφορά τη σύλληψη 65χρονου ιδιοκτήτη τουριστικού καταλύματος της περιοχής, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση 11χρονης Αγγλίδας. Κρούσμα που δυσφημεί και άλλο την περιοχή. Εναντίον του 65χρονου υποβλήθηκε μήνυση εκ μέρους της μητέρας της ανήλικης χθες και ο κατηγορούμενος προσήχθη ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί.

Από την άλλη συνελήφθη μετά από επέμβαση αστυνομικών 18χρονη Αγγλίδα που στις 2 τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο ανέβηκε στην μπάρα και επεδείκνυε τα γυμνά στήθη της. Εκείνη την ώρα γινόταν στο μπαρ `διαγωνισμός μπικίνι`, αλλά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τη νεαρή Αγγλίδα με την κατηγορία της προσβολής της δημόσιας αιδούς. Σωστά μέχρι εδώ. Η αστυνόμευση επέβαλε την τάξη. Όμως το γεγονός ότι το δικαστήριο καταδίκασε και τον ιδιοκτήτη του μπαρ Κυριάκο Παπαθανασίου από την Κύπρο, σε φυλάκιση δύο μηνών, γιατί το κέντρο λειτουργούσε χωρίς άδεια, δείχνει ότι μάλλον είχε αργήσει η επέμβαση των αρχών. Βέβαια, και η ποινή φυλάκισης δύο μηνών μάλλον δεν είναι αποτρεπτική με δεδομένο ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων αυτών είναι πραγματικά πολύ μεγάλα.

Σίγουρα ένα θέμα για την κατάσταση στο Φαληράκι, και σε ορισμένες άλλες τουριστικές περιοχές, είναι οι χαμηλές τιμές που προσφέρονται στην διαμονή, που ορισμένες φορές είναι αποτέλεσμα μεγάλων πιέσεων των tour operators, αλλά σίγουρα είναι η κερδοσκοπία ορισμένων `επιχειρηματιών` που στήνουν τις περισσότερες φορές παράνομα κέντρα διασκέδασης προσφέροντας φθηνό αλκοόλ με μόνο στόχο το μεγάλο, σύντομο και εφήμερο κέρδος. Αλήθεια αυτοί οι `επιχειρηματίες` τι τουριστική συνείδηση έχουν και πόσο ενδιαφέρονται για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας;

Ποια πρέπει να είναι η στάση των ξενοδόχων επιχειρηματιών της περιοχής που έχουν επενδύσει μεγάλα χρηματικά κεφάλαια σε εγκαταστάσεις, ενέργειες προώθησης του τουρισμού, φορολογίες και εισπράττουν τις αρνητικές μακροχρόνιες επιπτώσεις;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024