Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Γη - Γυναίκα - Θράκη: Συνάντηση των αγροτοοικοτουριστικών συνεταιρισμών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Αύγουστος 2003, 00:00

Αύριο ξεκινά η 3η συνάντηση με τίτλο `Γη - Γυναίκα - Θράκη` που διοργανώνουν στη Σαμοθράκη ο<...>

Δήμος, η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Σαμοθράκης και ο γυναικείος αγροτοοικοτουριστικός συνεταιρισμός `Αξιόκερσα`, όπου θα συναντηθούν δεκαπέντε γυναικείοι αγροτοοικοτουριστικοί συνεταιρισμοί από τη Θράκη, τη Μακεδονία και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Η συνάντηση περιλαμβάνει έκθεση και παζάρι παραδοσιακών προϊόντων, ημερίδα για τον αγροτοτουρισμό και βραδιές με παραδοσιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα. Οι εκδηλώσεις αυτές, που συνδέουν τον αγροτοτουρισμό με την παράδοση και τον πολιτισμό, πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχή χρονιά και ο Δήμος Σαμοθράκης φιλοδοξεί η πρωτοβουλία να καταστεί θεσμός, με την προοπτική να αποκτήσει πανελλήνιο χαρακτήρα.

“Οι γυναίκες της ελληνικής περιφέρειας συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, διαδραματίζοντας κύριο ρόλο και προσδίδοντας ζωτικότητα στα χωριά της υπαίθρου. Ιδιαίτερα δραστήριες και παραγωγικές οι αγρότισσες της ακριτικής γης, πρωτοπόρες σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, δημιούργησαν συνεταιρισμούς, αξιοποιώντας και προβάλλοντας τα τοπικά γεωργικά και παραδοσιακά προϊόντα” τονίζει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χανός και προσθέτει: “Σήμερα ο αγροτοτουρισμός αποτελεί δυναμικό κομμάτι της τοπικής ανάπτυξης και οι Ελληνίδες αγρότισσες συμβάλλουν με τις δραστηριότητές τους στην εθνική και τοπική οικονομία, καθώς και στην ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος”.

Η συνάντηση των γυναικείων συνεταιρισμών στη Σαμοθράκη διοργανώνεται με τη στήριξη του υπουργείου Γεωργίας, των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων Ροδόπης - Έβρου, Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης και του νομαρχιακού διαμερίσματος Έβρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top