Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕυρεία σύσκεψη στην Ρόδο για τα έκτροπα των τουριστών

Ευρεία σύσκεψη στην Ρόδο για τα έκτροπα των τουριστών

Οι Βρετανοί προτείνουν την συνεργασία της αστυνομίας τους με την ελληνική Αστυνομία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο Φαληράκι της Ρόδου, αλλά και των υπολοίπων νησιών που δεινοπαθούν από τους […]

Οι Βρετανοί προτείνουν την συνεργασία της αστυνομίας τους με την ελληνική Αστυνομία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο Φαληράκι της Ρόδου, αλλά<...> και των υπολοίπων νησιών που δεινοπαθούν από τους νεαρούς Βρετανούς που καταπιεσμένοι από την χώρας τους `ξεσπούν` στο εξωτερικό περνώντας κατά πολύ τα όρια της ελευθερίας τους.

Η πρόταση για την συνεργασία των δύο αστυνομιών έγινε από τον γενικό πρόξενο της Βρετανίας στην Αθήνα Ντόναλντ Χόλντερ κατά την διάρκεια ευρείας
σύσκεψης στο δήμο Καλλιθέας με στόχο να συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες.

Ο κ. Χόλντερ απέφυγε να καταδικάσει τη συμπεριφορά των συμπατριωτών του, αλλά υποστήριξε ότι θα μπορούσε Βρετανός αξιωματικός να βρίσκεται στη Ρόδο και να συνεργαστεί με τους έλληνες αστυνομικούς στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι νεαροί Aγγλοι όταν συλλαμβάνονται για την πρόκληση επεισοδίων. Μάλιστα επικαλέστηκε και το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούνιο επισκέφθηκε τη Ρόδο (και άλλα μεγάλα τουριστικά νησιά) Βρετανός αξιωματικός που συνεργάστηκε με Έλληνες συναδέλφους του σε θέματα που αφορούν τις περιπτώσεις βιασμών.

Κατά τη σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο νομάρχης Δωδεκανήσου Γ. Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Καλλιθέας Γ. Ιατρίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Βασ. Μηναΐδης, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Τ. Μοσχάτος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλίας Κωτιάδης κ.α. αντηλλάγησαν διάφορες απόψεις και υπογραμμίστηκε ότι τα περιστατικά με τους Aγγλους τουρίστες δεν περιορίζονται μόνο στο Φαληράκι, αλλά επεκτείνονται σε όλες τις τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κως και αλλού.

Υπογραμμίστηκε από το νομάρχη Γ. Μαχαιρίδη ότι “η Ελλάδα, η Ρόδος και το Φαληράκι χρειάζονται τον Aγγλο τουρίστα και τα μεμονωμένα περιστατικά με τους νεαρούς δεν αντιπροσωπεύουν την κουλτούρα της χώρας. Όμως όλοι θα πρέπει να σέβονται τη χώρα και τους νόμους της.” Στη σύσκεψη μπήκε από τους τουριστικούς πράκτορες το ερώτημα `τι ακριβώς επιτρέπεται και τι απαγορεύεται` για τους τουρίστες στα θέματα της διασκέδασής τους, δεδομένου ότι επικρατεί μια σύγχυση που οδηγεί και σε ακραία περιστατικά.

Πάντως, ο Βρετανός πρόξενος είπε ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν εδώ και δέκα χρόνια, μάλιστα δε έχει στα χέρια του και ανάλογες αναφορές. Όλοι όμως υποστήριξαν την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων `για να μη χάσει το Φαληράκι και τις χιλιάδες άλλους ξένους τουρίστες που φιλοξενεί στα πολυτελή ξενοδοχεία του`, όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλλιθέας Γ. Καλλιθέας.

Κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο Φαληράκι, μεταξύ των οποίων η επίσπευση της ίδρυσης αστυνομικού τμήματος, ο έλεγχος της ηχορύπανσης και της εφαρμογής του ωραρίου λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, όπως επίσης και της ποιότητας και ποσότητας των προσφερομένων ποτών στους νεαρούς τουρίστες.

Επίσης η απαγόρευση των ομαδικών οργανωμένων επισκέψεων σε μπαρ που οι συμμετέχοντες καταλήγουν σε κατάσταση ανεξέλεγκτης μέθης. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ξενοδόχων Βασ. Μηναΐδης κατέθεσε υπόμνημα με πολλές προτάσεις για το Φαληράκι μεταξύ των οποίων και απαγόρευση των εκδρομών στις οποίες λαμβάνουν χώρα διάφορα σεξουαλικά παιχνίδια, που οδηγούν τους τουρίστες σε πράξεις προσβολής της δημόσιας αιδούς.

Ακόμη οι ξενοδόχοι πρότειναν – και έγινε δεκτό- όπως οι πελάτες των νεανικών τουριστικών πακέτων να υπογράφουν συμβόλαιο που να αναφέρει ρητά ότι σε περίπτωση πρόκλησης αξιοποίνων πράξεων ή ζημιών, θα διακόπτονται οι διακοπές τους και θα επιστρέφουν στη χώρα τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την ευρεία σύσκεψη στο Φαληράκι παρακολούθησαν πολλοί Βρετανοί δημοσιογράφοι, όπως επίσης και συνεργεία τηλεόρασης που έχουν εγκατασταθεί εδώ και πολλές μέρες στο Φαληράκι.

Μήπως τελικά είναι μια καλή διαφήμιση για το τουριστικό προϊόν μας σε μια χρονιά μάλιστα που ο τουρισμός δεν πάει τόσο πολύ καλά. Είναι πράγματι η βρετανική βοήθεια απαραίτητη; Χρειαζόμαστε τον Βρετανό αξιωματικό για να εποπτεύει την σύλληψη των νεαρών Aγγλων; Η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι σε θέση να αστυνομεύσει τις τουριστικές περιοχές και να σταματήσουν επιτέλους όλα αυτά; Είναι τόσο δύσκολο να κλείσουν τα νόμιμα – ή και παράνομα – κέντρα διασκέδασης που για να αυξήσουν την κερδοφορία τους επιτρέπουν και προτρέπουν αυτές τις συμπεριφορές στους πελάτες τους;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024