Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Κώδωνα κινδύνου τα πρόσφατα κρούσματα στον τουρισμό μας

HATTA: Κώδωνα κινδύνου τα πρόσφατα κρούσματα στον τουρισμό μας

Τα πρόσφατα γεγονότα στο Φαληράκι, τον Κάβο και αλλού που οδηγούν στο ευτελισμό του τουριστικού μας προϊόντος αποτελούν κώδωνα κινδύνου που όλοι οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό θα πρέπει να […]

Τα πρόσφατα γεγονότα στο Φαληράκι, τον Κάβο και αλλού που οδηγούν στο ευτελισμό του τουριστικού μας προϊόντος αποτελούν κώδωνα κινδύνου που όλοι<...> οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Ο ΗΑΤΤΑ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχει τονίσει την σημαντικότητα της στροφής προς τον ποιοτικό τουρισμό και τις μορφές τουρισμού που σέβονται, προστατεύουν, αναδεικνύουν, και προβάλουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο προτρέπει κάθε φορέα, εθνικής ή τοπικής εμβέλειας, επαγγελματικό αλλά και κάθε μεμονωμένο επαγγελματία που εμπλέκεται στο τουριστικό προϊόν, να επενδύσει στον ποιοτικό τουρισμό συνειδητοποιώντας ότι τα πιθανά κέρδη από μια πολιτική προσέλκυσης, αποδοχής ή ακόμα και ενθάρρυνσης μιας μικρής σχετικά μερίδας του μαζικού τουρισμού που αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές το τουριστικό μας προϊόν και δημιουργούν σειρά προβλημάτων με ανάρμοστες στα ήθη και τα έθιμα μας συμπεριφορές όχι μόνο δεν αποτελούν κερδοφόρα επένδυση άλλα υποσκάπτουν το τουριστικό μας μέλλον.

Ο ΗΑΤΤΑ επίσης πιστεύει ότι η ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση που ομολογουμένως αντιμετωπίζουν πολλά τουριστικά γραφεία και Tour Operators στο εξωτερικό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την υιοθέτηση μεθόδων marketing που αποσκοπούν στην προώθηση τέτοιων μορφών εσόδων. Ωστόσο ταυτόχρονα οφείλει να σημειώσει ότι ζώντας σε μία ελεύθερη παγκόσμια αγορά δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε τις θέσεις αυτές. Αυτό που οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές, τόσο σε κρατικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει αυτό το συγκεκριμένο κοινό.

Ο ΗΑΤΤΑ με επιστολή του προς την ABTA (Ένωση Βρετανών Tour Operator) έχει εκφράσει την αντίθεση του προς πρακτικές Βρετανών Tour Operators που υποθάλπουν ή ακόμα και δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις.

Τέλος, ο ΗΑΤΤΑ θα συνεχίσει να μάχεται προς κάθε κατεύθυνση για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και του επιπέδου των τουριστών που επιλέγουν την χώρα μας πιστεύοντας ακράδαντα ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο για το Ελληνικό τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024