Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπανέρχεται η ηρεμία στο Φαληράκι της Ρόδου αλλά δεν σταματούν τα αρνητικά δημοσιεύματα

Επανέρχεται η ηρεμία στο Φαληράκι της Ρόδου αλλά δεν σταματούν τα αρνητικά δημοσιεύματα

Αφού περιορίσθηκε η συνοδεία ομάδων νεαρών Aγγλων από τους reps στα μπαρ της περιοχής, εφαρμόσθηκαν τα μέτρα της αστυνομίας, φθάνει και το καλοκαίρι προς το τέλος του, επανήρθε η ηρεμία σταδιακά στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου…

Αφού περιορίσθηκε η συνοδεία ομάδων νεαρών Aγγλων από τους reps στα μπαρ της περιοχής, εφαρμόσθηκαν τα μέτρα<...> της αστυνομίας, φθάνει και το καλοκαίρι προς το τέλος του, επανήρθε η ηρεμία σταδιακά στην περιοχή Φαληράκι της Ρόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά από τρεις μέρες περίπου, που το αστυνομικό δελτίο είναι λευκό και δεν αναφέρει περιστατικό στο Φαληράκι παρά το γεγονός ότι και την προηγούμενη νύχτα οι έλεγχοι της αστυνομίας ήταν έντονοι και η παρουσία των ένστολων αστυνομικών ιδιαίτερα αισθητή. Οι νεαροί τουρίστες διασκέδαζαν με το δικό τους τρόπο, αλλά μέσα σε πλαίσιο που δεν προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες ημέρες.

“Είναι θετικό αυτό το γεγονός και ελπίζουμε να διαρκέσει μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν”, υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλλιθέας Γιάννης Ιατρίδης. “Φαίνεται ότι όλοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται πόση ζημιά κάνουν στον εαυτό τους και τους κινδύνους που διατρέχουν από τις ακραίες συμπεριφορές” είπε ο κ. Ιατρίδης.

Σημειώνεται ότι εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν από προχθές το βράδυ στο Φαληράκι και κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΔΟΕ. Κι ενώ φαίνεται να αρχίζει να ομαλοποιείται η κατάσταση στο Φαληράκι μια σειρά από νέα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου προκάλεσαν την έντονη δυσφορία των τουριστικών παραγόντων του νησιού.

Τα δημοσιεύματα αφορούν τον θάνατο του 25χρονου Aγγλου τουρίστα Russell Andersson που πέθανε από χρήση ναρκωτικών την περασμένη Τετάρτη στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο Aγγλος τουρίστας βρέθηκε να περιφέρεται κοντά στο αεροδρόμιο της Ρόδου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε.

Ο Andersson διέμενε στο Φαληράκι και μαζί με φίλο του μετέβησαν στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Προφανώς έκαναν προηγουμένως χρήση ναρκωτικών με αποτέλεσμα ο Andersson να πεθάνει, ενώ ο φίλος του να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο.

“Δεν μπορούν όλοι οι Αγγλοι να τα φορτώνουν στο Φαληράκι-τόνισε ο δήμαρχος Καλλιθέας Γ.Ιατρίδης. Δεν μπορεί να φταίει η περιοχή μας αν κάποιος κάνει χρήση ναρκωτικών, που συνήθως τα φέρνει από την πατρίδα του…”.

Για τα θέματα της περιοχής την σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλλιθέας οργανώνει ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή και των άλλων εννέα δημάρχων της Ρόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024