Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η Ελλάδα εισέρχεται δυναμικά στη ναυπήγηση πολυτελών κρουαζιερόπλοιων

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Αύγουστος 2003, 00:00

Δυναμική είσοδο κάνει η Ελλάδα στη ναυπήγηση πολυτελών κρουαζιερόπλοιων με τη δραστηριοποίηση στο χώρο αυτό των ναυπηγείων<...>

του Νεώριου Σύρου. Το Νεώριο, ως γνωστό, έχει αναλάβει από τον όμιλο Liveras Yachts την ναυπήγηση δύο πολυτελών κρουαζιερόπλοιων μήκους 85 μέτρων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 140,8 εκατ. ευρώ. Ήδη την περασμένη η Δευτέρα καθελκύστηκε από το Νεώριο Σύρου το κρουαζιερόπλοιο Annaliesse που είχε παραγγελθεί από την κυπριακών συμφερόντων εταιρεία Liveras Yachts μαζί με το αδελφό σκάφος Alyssia του οποίου η καθέλκυση θα γίνει σε έξι μήνες περίπου. To Annaliesse έχει μήκος 85,22 μέτρα πλάτος 14 μέτρα και έχει σχεδιαστεί για τη φιλοξενία 36 επιβατών με υψηλότατες προδιαγραφές άνεσης και ασφάλειας. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις των πλέον ειδικών, αποτελεί το πλέον σύγχρονο δείγμα σχεδιαστικής αντίληψης τόσο στη διαμόρφωση των εσωτερικών του χώρων, όσο και στην κάλυψη των εξειδικευμένων απαιτήσεων της αγοράς προς την οποία απευθύνεται.

Το πρόγραμμα ναυπήγησης των δύο πολυτελών κρουαζιερόπλοιων υλοποιείται από το Νεώριο Σύρου μέσα στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα. Το πλοίο που μόλις καθελκύστηκε προβλέπεται να παραδοθεί στην πλοιοκτήτρια εταιρία εντός των προσεχών δύο μηνών ενώ το δεύτερο πλοίο τους πρώτους μήνες του 2004.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το Νεώριο προχώρησε σε επενδύσεις συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ. Σημαντικό τμήμα των επενδύσεων αποτελεί η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ship lift που ουσιαστικά εγκαινιάστηκε με απόλυτη επιτυχία στην πράξη, κατά την καθέλκυση του Annaliesse.

Με ανακοίνωσή της η εταιρία Νεώριον Νέα ΑΕ Ναυπηγείων Σύρου αναφέρει ότι “Με την ανάληψη του προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, το Νεώριο δραστηριοποιείται εκ νέου στις ναυπηγήσεις και μάλιστα στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των πολυτελών επιβατηγών και Mega Yachts, για τον οποίο εμφανίζεται σημαντική ζήτηση.”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top