Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπό Βρετανική αστυνομική επίβλεψη οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες στην χώρα μας

Υπό Βρετανική αστυνομική επίβλεψη οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες στην χώρα μας

Υπό Βρετανική αστυνομική επίβλεψη θα βρίσκονται από εδώ και πέρα οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στα `γνωστά` στέκια της χώρας μας, για τα οποία έχουν ενημερωθεί […]

Υπό Βρετανική αστυνομική επίβλεψη θα βρίσκονται από εδώ και πέρα οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στα `γνωστά` στέκια<...> της χώρας μας, για τα οποία έχουν ενημερωθεί ότι είναι `οι επίγειοι παράδεισοι όπου μπορούν να κάνουν ότι θέλουν`.

Συγκεκριμένα, Βρετανοί αστυνομικοί πρόκειται να μεταβούν στη Ρόδο για να συνεργαστούν με Έλληνες συναδέλφους τους στο θέμα της αντιμετώπισης των νεαρών Βρετανών τουριστών, οι οποίοι προκαλούν επεισόδια, κυρίως στην περιοχή Φαληράκι. Για την άφιξη στη Ρόδο των Βρετανών αστυνομικών (που μάλιστα θα είναι κατωτέρου βαθμού) δόθηκε η σχετική έγκριση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Το κλιμάκιο των Βρετανών αστυνομικών θα έχει συνεργασία και με τους εκπροσώπους του δήμου Καλλιθέας ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούν με τη συμπεριφορά τους οι νεαροί τουρίστες.

Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα και στο παρελθόν είχαν επισκεφθεί τη Ρόδο Βρετανοί αξιωματικοί που συνεργάστηκαν με Έλληνες συναδέλφους σε θέματα που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση περιστατικών βιασμού. Έγινε γνωστό ότι Βρετανοί αξιωματικοί θα μεταβούν και στην Κέρκυρα για συνεργασία με Έλληνες προκειμένου να αντιμετωπίζονται ανάλογα περιστατικά.

Στο μεταξύ και νέα σύσκεψη για αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Φαληράκι έγινε στο δημαρχείο της Καλλιθέας, με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Ιατρίδη, του διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής Θέμη Καλαμάτα, του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηλία Κωτιάδη και εκπροσώπων εννέα tour operators που διακινούν νεαρούς Βρετανούς τουρίστες.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί στο Φαληράκι και τις τελευταίες ημέρες έχουν περιοριστεί τα επεισόδια. Και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχουν απαγορευθεί ομαδικές οργανωμένες επισκέψεις (pub crouls) σε πολλά μπαρ, αλλά επιτρέπεται η επίσκεψη μόνο σε ένα, ενώ το σχετικό πρόγραμμα των επισκέψεων κοινοποιείται και στην αστυνομία.

Σημαντικό είναι πάντως το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των tour operators κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης έθεσαν και θέμα που αφορά την ποιότητα των ποτών που προσφέρουν τα μπαρ και έκαναν λόγο για ποτά-μπόμπες, με αποτέλεσμα οι νεαροί τουρίστες να μεθούν εύκολα.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας ζήτησε από τους tour operators “να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τα μηνύματα που περνούν στους νεαρούς Aγγλους για το Φαληράκι” και να βοηθήσουν στον εντοπισμό των παράνομων γραφείων που οργανώνουν τις ομαδικές επισκέψεις στα μπαρ όπου και δημιουργούνται προβλήματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024