Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔεν νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα των Οργανισμών Λιμένων

Δεν νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα των Οργανισμών Λιμένων

Να αποσύρει την τροπολογία που προέβλεπε την νομιμοποίηση κτισμάτων που βρίσκονται εντός της χερσαίας ζώνης των Οργανισμών Λιμένων της χώρας και είχαν ανεγερθεί χωρίς οικοδομική άδεια αποφάσισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας…

Να αποσύρει την τροπολογία που προέβλεπε την νομιμοποίηση κτισμάτων που βρίσκονται εντός<...> της χερσαίας ζώνης των Οργανισμών Λιμένων της χώρας και είχαν ανεγερθεί χωρίς οικοδομική άδεια αποφάσισε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Πασχαλίδης, ύστερα από την καχυποψία και τις πιέσεις βουλευτών σχετικά με τις νομιμοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, η Έλσα Παπαδημητρίου, η Μαρία Δαμανάκη και ο Νίκος Γκατζής, εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τη ρύθμιση, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν διαρκώς να νομιμοποιείται η καταστρατήγηση της περιβαλλοντικής πολιτικής από το ίδιο το Δημόσιο. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε παρέμβασή του, πρότεινε να σταματήσει η συζήτηση και να εξεταστεί ο κατάλογος με τα 618 υπό νομιμοποίηση κτίσματα, ο οποίος κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον κ. Πασχαλίδη.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, δέχθηκε την παραίνεση του κ. Κακλαμάνη και πρότεινε να συνταχθεί μια διακομματική επιτροπή που θα εξετάσει τα εν λόγω κτίσματα που χρονολογούνται από τις δεκαετίες του `20, του `30 και του `50.

Η εν λόγω τροπολογία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, προέβλεπε τη νομιμοποίηση όλων των κτιρίων, εγκαταστάσεων, αποθηκευτικών στεγασμένων χώρων, φυλακίων, λιμενικών έργων, υποσταθμών, πυλών εισόδου – εξόδου κλπ που λειτουργούσαν στη χερσαία λιμενική ζώνη χωρίς την απαιτούμενη οικοδομική άδεια, ενώ επίσης παραχωρούσε στους Οργανισμούς Λιμένων Α.Ε. το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων στις ίδιες περιοχές.

Η τροπολογία, περιλαμβανόταν στο σχέδιο νόμου για τα σκάφη αναψυχής και είχε ελεγχθεί για αντισυνταγματικότητα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο θερινό τμήμα της Βουλής, είχε απορρίψει τη σχετική ένσταση. Τα υπόλοιπα άρθρα του σχεδίου νόμου, υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024