Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟλοκληρώθηκε η επίσκεψη των τριών Βρετανών αξιωματικών στη Ρόδο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των τριών Βρετανών αξιωματικών στη Ρόδο

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης των αξιωματικών της Βρετανικής αστυνομίας έκλεισε χθες η ανταλλαγή των απόψεων με τους Έλληνες συναδέλφους τους σχετικά με τα γεγονότα που γίνονται στην Ρόδο, αλλά […]

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης των αξιωματικών της Βρετανικής αστυνομίας έκλεισε χθες η ανταλλαγή των απόψεων<...> με τους Έλληνες συναδέλφους τους σχετικά με τα γεγονότα που γίνονται στην Ρόδο, αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές από την αλόγιστη χρήση αλκοόλ των νεαρών Βρετανών.

Μετά το τέλος της σύσκεψης και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία, την οποία χαρακτήρισαν ιδιαίτερα εποικοδομητική, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα συμβάλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται γενικότερα από την υπέρμετρη χρήση αλκοόλ.

Επίσης, οι Βρετανοί Αστυνομικοί εξέφρασαν την επιθυμία αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας να μεταβούν στο Blackpool της Βρετανίας για να παρακολουθήσουν την πρακτική εφαρμογή του προγράμματος NightSafe. Τέλος, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κατάσταση στο Φαληράκι της Ρόδου έχει ομαλοποιηθεί, κυρίως από τα μέτρα που έχει λάβει η Αστυνομία.

Οι τρεις αξιωματικοί της Βρετανικής Αστυνομίας είχαν επαφές με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου b<>Η. Χαλυβόπουλο, αρμόδιους αξιωματικούς της αστυνομικής διεύθυνσης και τον δήμαρχο Καλλιθέας Ρόδου Ι. Ιατρίδη. Συναντήθηκαν, επίσης, με τον νομάρχη Δωδεκανήσου Ι. Μαχαιρίδη και επισκέφθηκαν την περιοχή του Φαληρακίου.

Παρά τα αρνητικά για την χώρα μας δημοσιεύματα στον Βρετανικό τύπο, επιστολή Βρετανού πολίτη προς το δήμαρχο Καλλιθέας Γιάννη Ιατρίδη παραδέχεται την ανάρμοστη συμπεριφορά των συμπατριωτών του και ζητά συγνώμη.

Ο Βρετανός Peter Gallagher στην επιστολή του χαρακτηρίζει ως “απολίτιστους” αυτούς που προκαλούν τα επεισόδια. “Τα άτομα αυτά, γράφει, δεν κατανοούν το γεγονός ότι ανήκουν σε μια ευρύτερη κοινωνία στην πατρίδα τους ή και μακριά από αυτή. Οι άνδρες τριγυρνούν στους δρόμους ημίγυμνοι, άνδρες και γυναίκες βρίζουν και ασχημονούν δημόσια, μεθούν και μπλέκονται σε καυγάδες. Δεν έχουν ίχνος ευγένειας και σεβασμού για τους άλλους και για τον εαυτό τους”.

Στη συνέχεια ο κ. Gallagher απευθυνόμενος προς το δήμαρχο Καλλιθέας αναφέρει: “Παρακαλώ επιτρέψτε μου να ζητήσω συγνώμη για το ότι άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο έρχονται στη χώρα σας και συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό. Πιστεύω ότι είναι σωστό η Ελληνική Αστυνομία να λαμβάνει μέτρα και υποστηρίζω τη δράση της”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024