Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Λύση στο πρόβλημα της θεώρησης Σένγκεν ζητά η Βόρειος Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Σεπτέμβριος 2003, 00:00

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ο.Ε.Σ.Κ.Μ.Θ), κ. Δημήτρης Δημητριάδης, σε συνέντευξη του<...>

επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθεί επιτέλους μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν με τις θεωρήσεις Σένγκεν, δημιουργώντας τεράστιες ουρές στα κατά τόπους ελληνικά προξενεία και δίνοντας στους επιτήδειους ευκαιρίες για αποκόμιση μαύρου χρήματος. Όπως τόνισε, το υπουργείο Εξωτερικών δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος και τις επιπτώσεις του προβλήματος.

“Μέσα από τη Συνθήκη Σένγκεν, η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί και να βρει λύση για τη βίζα, τουλάχιστον για εισόδους που αφορούν στον τουρισμό και το εμπόριο, κυρίως από κράτη όπως η τέως Γιουγκοσλαβία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ, από τα οποία δεν υπάρχει λαθρομετανάστευση την τελευταία 20ετία”, υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης και πρόσθεσε ότι, σχετικά με τις συγκεκριμένες χώρες, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται βίζα για παραμονή μέχρι πέντε ημερών στη χώρα μας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top