Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕκλάπησαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με απόρρητες πληροφορίες από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

Εκλάπησαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με απόρρητες πληροφορίες από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

Εύλογα ερωτηματικά τίθενται για την ασφάλεια που υπάρχει σε ένα από τα κυριότερα αεροδρόμια της Αυστραλία αυτό του Σίδνεϊ από όπου κλάπηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με απόρρητες πληροφορίες. Σύμφωνα με […]

Εύλογα ερωτηματικά τίθενται για την ασφάλεια που υπάρχει σε ένα από τα κυριότερα αεροδρόμια της Αυστραλία αυτό του<...> Σίδνεϊ από όπου κλάπηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές με απόρρητες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία δυο άνδρες `Μεσανατολικής εμφάνισης` παρουσιάστηκαν στις 27 Αυγούστου ως `τεχνικοί κομπιούτερ` στο τμήμα ασφαλείας του τελωνείου του αεροδρομίου. Οι δύο άνδρες έδωσαν ψεύτικα ονόματα και ψεύτικη ταυτότητα με αποτέλεσμα να τους δοθεί άδεια να μπουν στον χώρο των κομπιούτερ, και ανενόχλητοι εργάσθηκαν στα γραφεία του τελωνειακού ελέγχου επί δύο ώρες με αποτέλεσμα να σταμάτησαν την λειτουργία των δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών και τους πήραν μαζί τους.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία και η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών (ASIO) εκφράζουν ανησυχίες μήπως οι υπολογιστές και οι φάκελοι έχουν πέσει στα χέρια τρομοκρατών και διεξάγουν έρευνες προς πάσα κατεύθυνση. Τα κλεμμένα κομπιούτερ περιείχαν σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με την διακίνηση εμπορευμάτων του αεροδρομίου. Οι δράστες μετέφεραν τους υπολογιστές με καροτσάκι του αεροδρομίου, περνώντας μάλιστα μπροστά από τους φρουρούς ασφαλείας οι οποίοι δεν αντελήφθησαν το παραμικρό.

Τώρα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας διέταξε επείγουσα έρευνα για την ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Σίδνεϊ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024