Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Πολύ μεγάλη πτώση του τουρισμού στην Γαλλία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Σεπτέμβριος 2003, 00:00

Πολύ μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης στην Γαλλία, που σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας φτάνει μέχρι και<...>

30% παρουσιάσθηκε φέτος με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Ζαν - Πιερ Ραφαρέν να συγκαλέσει για σήμερα Τρίτη για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί μόνο με θέματα που αφορούν στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τη Γαλλία επισκέφτηκαν φέτος περίπου 10 εκατ. λιγότεροι τουρίστες οι οποίοι, επιπλέον, ξόδεψαν πολύ λιγότερα χρήματα απ` ό,τι τις περασμένες χρονιές.

Έτσι, οι Γάλλοι είδαν την τουριστική τους βιομηχανία, που συνεισέφερε ετησίως περί το 6,7% του ακαθάριστου εθνικού τους προϊόντος, να κλονίζεται, γεγονός που αποδόθηκε τόσο στη διεθνή συγκυρία (πόλεμος στο Ιράκ, ιός της άτυπης πνευμονίας, ισχυρό ευρώ, οικονομική κρίση), όσο και στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα (φωτιές στην Κυανή Ακτή, καύσωνας κ.λπ.).

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να επισκεφθούν φέτος τη Γαλλία πολλοί λιγότερα άτομα από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Βρετανία. Πλην όμως, οι τουρίστες από τις χώρες αυτές αφήνουν και τα περισσότερα χρήματα. Μόνον οι Αμερικανοί, σύμφωνα με το Γαλλικό Οργανισμό Τουρισμού, ξοδεύουν στη Γαλλία ετησίως περίπου 5 δισ. ευρώ.

Οι περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κάμψη του τουρισμού είναι το Παρίσι και η Κυανή Ακτή. Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας ακόμη και τα πολυτελή ξενοδοχεία σημείωσαν πτώση διανυκτερεύσεων που ξεπέρασε το 25%.

Aδειες ήταν και οι αίθουσες των κορυφαίων εστιατορίων και των βαριετέ, ενώ τα τουριστικά λεωφορεία περιφέρονταν με ελάχιστους τουρίστες στα αξιοθέατα της πόλης.

Στην Κυανή Ακτή η κατάσταση ήταν χειρότερη με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν με αναβολή οι δύο παγκοσμίου φήμης πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ θεάτρου της Avignon - τα έσοδα από την εκδήλωση ανέρχονται συνήθως στα 22,9 εκατ. ευρώ - και το φεστιβάλ μουσικής της Aix-en-Provence, που προσπορίζει έσοδα στον τοπικό τουρισμό ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top