Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠολύ μεγάλη πτώση του τουρισμού στην Γαλλία

Πολύ μεγάλη πτώση του τουρισμού στην Γαλλία

Πολύ μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης στην Γαλλία, που σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας φτάνει μέχρι και 30% παρουσιάσθηκε φέτος με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Ζαν – Πιερ Ραφαρέν […]

Πολύ μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης στην Γαλλία, που σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας φτάνει μέχρι και<...> 30% παρουσιάσθηκε φέτος με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Ζαν – Πιερ Ραφαρέν να συγκαλέσει για σήμερα Τρίτη για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί μόνο με θέματα που αφορούν στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τη Γαλλία επισκέφτηκαν φέτος περίπου 10 εκατ. λιγότεροι τουρίστες οι οποίοι, επιπλέον, ξόδεψαν πολύ λιγότερα χρήματα απ` ό,τι τις περασμένες χρονιές.

Έτσι, οι Γάλλοι είδαν την τουριστική τους βιομηχανία, που συνεισέφερε ετησίως περί το 6,7% του ακαθάριστου εθνικού τους προϊόντος, να κλονίζεται, γεγονός που αποδόθηκε τόσο στη διεθνή συγκυρία (πόλεμος στο Ιράκ, ιός της άτυπης πνευμονίας, ισχυρό ευρώ, οικονομική κρίση), όσο και στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα (φωτιές στην Κυανή Ακτή, καύσωνας κ.λπ.).

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να επισκεφθούν φέτος τη Γαλλία πολλοί λιγότερα άτομα από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Βρετανία. Πλην όμως, οι τουρίστες από τις χώρες αυτές αφήνουν και τα περισσότερα χρήματα. Μόνον οι Αμερικανοί, σύμφωνα με το Γαλλικό Οργανισμό Τουρισμού, ξοδεύουν στη Γαλλία ετησίως περίπου 5 δισ. ευρώ.

Οι περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κάμψη του τουρισμού είναι το Παρίσι και η Κυανή Ακτή. Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας ακόμη και τα πολυτελή ξενοδοχεία σημείωσαν πτώση διανυκτερεύσεων που ξεπέρασε το 25%.

Aδειες ήταν και οι αίθουσες των κορυφαίων εστιατορίων και των βαριετέ, ενώ τα τουριστικά λεωφορεία περιφέρονταν με ελάχιστους τουρίστες στα αξιοθέατα της πόλης.

Στην Κυανή Ακτή η κατάσταση ήταν χειρότερη με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν με αναβολή οι δύο παγκοσμίου φήμης πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το φεστιβάλ θεάτρου της Avignon – τα έσοδα από την εκδήλωση ανέρχονται συνήθως στα 22,9 εκατ. ευρώ – και το φεστιβάλ μουσικής της Aix-en-Provence, που προσπορίζει έσοδα στον τοπικό τουρισμό ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024