Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέο κρούσμα ιού άτυπης πνευμονίας στη Σιγκαπούρη – Συμπαραστέκεται το WTTC

Νέο κρούσμα ιού άτυπης πνευμονίας στη Σιγκαπούρη – Συμπαραστέκεται το WTTC

Οι υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσαν χθες την ύπαρξη νέου κρούσματος του ιού της άτυπης πνευμονίας (SARS), ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και το World Travel and Tourism Council (WTTC)εμφανίζονται καθησυχαστικοί…

Οι υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσαν χθες την ύπαρξη νέου κρούσματος του ιού της άτυπης πνευμονίας (SARS), ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας<...> (ΠΟΥ) και το World Travel and Tourism Council (WTTC) εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι το νέο κρούσμα δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία, και δεν πρόκειται να εκδώσει προειδοποίηση εναντίον των ταξιδιών στη Σιγκαπούρη.

Συγκεκριμένα, ο ασθενής, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, είναι ένας 27χρονος ερευνητής που εργαζόταν σε εργαστήριο μικροβιολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης. Αντικείμενο της εργασίας του ήταν ο ιός του Νείλου. “Φαίνεται ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό”, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας επισημαίνοντας ότι ο ασθενής δεν είχε ταξιδέψει σε χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό. Όμως είκοσι πέντε άνθρωποι που ήλθαν σε επαφή με τον ασθενή έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Η Σιγκαπούρη είχε καταγράψει κατά την περίοδο έξαρσης του ιού 206 κρούσματα, 33 από τα οποία ήταν θανατηφόρα. Ωστόσο κανένα κρούσμα δεν είχε εμφανισθεί στη χώρα από τις 11 Μαΐου, οπότε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διέγραψε τη Σιγκαπούρη από τη λίστα των προσβεβλημένων από τον ιό SARS χωρών.

Με ανακοίνωση του το World Travel and Tourism Council, WTTC, τόνισε την σιγουριά ότι οι αρχές της Σιγκαπούρης θα χειρισθούν με επαγγελματισμό το γεγονός και θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, και να μην ξαναεμφανισθεί ο ιός.

Ο κλάδος του τουρισμού στην Σιγκαπούρη έχασε το 43% των εσόδων του και 17.500 άτομα έμειναν χωρίς δουλειά λόγο του ιού της άτυπης πνευμονίας. Σε ένδειξη συμπαράστασης στην χώρα το WTTC θα στείλει τον κ. Richard Miller αντιπρόεδρο έρευνας και οικονομικών ώστε να ερευνήσει τρόπους ανάπτυξης του τουρισμού και να συζητήσει με περίπου 100 ιθύνοντες του τουρισμού της Σιγκαπούρης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024