Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίAμεση απόσυρση και επανασχεδιασμό της τροπολογίας για τα αστέρια ζητά το ΞΕΕ

Aμεση απόσυρση και επανασχεδιασμό της τροπολογίας για τα αστέρια ζητά το ΞΕΕ

Την άμεση απόσυρση και τον επανασχεδιασμό της τροπολογίας που ρυθμίζει θέματα “κατάταξης των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ενοικιαζομένων δωματίων και ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων, σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών” ζητά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Την άμεση απόσυρση και τον επανασχεδιασμό της τροπολογίας που ρυθμίζει θέματα “κατάταξης των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ενοικιαζομένων<...> δωματίων και ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων, σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών” ζητά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με επιστολή του προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλο, η οποία κοινοποιείται στον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο.

Το Ξ.Ε.Ε. αναφέρει ότι η εν λόγω τροπολογία, που εσπευσμένα κατατέθηκε “ενόψει της επιτακτικής ανάγκης λόγω της επικείμενης διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων”, όπως αναφέρεται στην σχετική αιτιολογική έκθεση, επιχειρεί να νομοθετήσει “στο πόδι” ένα ανεφάρμοστο σύστημα που διογκώνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς να συμβάλει στη δημιουργία ενός συστήματος που θα ωθήσει τις επιχειρήσεις στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών τους.

Το Ξ.Ε.Ε. τονίζει, επίσης, ότι μετά από την καθυστέρηση επί σειρά ετών, με ευθύνη του κρατικού μηχανισμού, της εφαρμογής του συστήματος της κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων με βάση τα αστέρια, σήμερα επιδιώκεται να θεσμοθετηθεί αυθαίρετα ένα σύστημα που θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στην πρακτική του εφαρμογή. Μεταξύ άλλων, το υπό δημιουργία σύστημα δεν προβλέπει με σαφήνεια μεταβατική περίοδο προσαρμογής, ενώ επιβάλλει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ένα συνεχή αγώνα δρόμου συλλογής πιστοποιητικών, καθώς και το να προσφεύγουν σε ιδιωτικούς διαπιστευμένους φορείς, καταβάλλοντας σ` αυτούς άδηλου ύψους αμοιβές, όχι μόνο αρχικώς αλλά και κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Ξ.Ε.Ε. δηλώνει ότι, με βάση την θεσμική υποχρέωση του και την βαθιά γνώση των θεμάτων του κλάδου, είναι διατεθειμένο να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων, που θα οδηγήσουν στην δημιουργία ενός εφαρμόσιμου και αξιόπιστου συστήματος πιστοποίησης της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών, το οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα και ως κίνητρο επένδυσης στην αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην εφαρμογή ενός συστήματος που οδηγεί τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε άσκοπες δαπάνες, στην μεγιστοποίηση της γραφειοκρατίας και στην υποβάθμιση του μεγαλύτερου μέρους του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκκρεμεί η εκδίκαση από το Συμβούλιο Επικρατείας της αιτήσεως ακυρώσεως που έχει καταθέσει το Ξ.Ε.Ε. κατά του π.δ 43/2002 που αφορά στο σύστημα κατάταξης με βάση τα αστέρια.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024