Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα τροπολογία για την ενίσχυση των ξενοδοχείων

Νέα τροπολογία για την ενίσχυση των ξενοδοχείων

Νέα τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης μετά την αδυναμία εισόδου στο μέτρο ικανοποιητικού αριθμού ξενοδόχων της Αττικής. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση […]

Νέα τροπολογία για την οικονομική ενίσχυση των 3.000 ευρώ ανά δωμάτιο ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης μετά την<...> αδυναμία εισόδου στο μέτρο ικανοποιητικού αριθμού ξενοδόχων της Αττικής. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ολοκληρώνεται από το Γενικό Γραμματέα Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γεωργαράκη. Όπως επισήμανε ο ίδιος – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, η εν λόγω τροπολογία θα διευρύνει το μέγεθος συμμετοχής, αλλά και θα απλοποιήσει τις διαδικασίες διευκολύνοντας την ένταξη περισσότερων μονάδων στο πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αστεροποίησης και ιδιαίτερα στη διαφωνία που δημιουργήθηκε με τους ξενοδόχους και το υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργαράκης σημείωσε ότι η μεταξύ τους ένταση βρίσκεται σε εκτόνωση, καθώς μέσα απ` το διάλογο, επιτεύχθησαν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού υπογράμμισε ότι η διαφωνία των δυο πλευρών έγκειται στον έλεγχο που θα πραγματοποιείται στο τρόπο ελέγχου των ξενοδοχείων, αλλά και το ύψος των ποινών για όσους θα δηλώνουν ψευδώς άλλη κατηγορία απ` αυτή που ανήκουν.

Ερωτηθείς για το νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο κ. Γεωργαράκης τόνισε στο Χάρη Ντιγριντάκη τη συνεργασία του ΥΠΑΝ με αρμόδιους τουριστικούς φορείς, όπως το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κτλ., ενώ συμπλήρωσε και την αποδελτίωση παρατηρήσεων από όλη την Επικράτεια με σκοπό τη μετατροπή τους σε σχετικές εισηγήσεις προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Ακολούθως και κάνοντας λόγο για την επικείμενη Διυπουργική Σύσκεψη για τον τουρισμό, ο κ. Γεωργαράκης ανακοίνωσε στην εκπομπή του G.B.C. ότι αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές Οκτωβρίου με συμμετοχή – για πρώτη φορά – και του πρωθυπουργού.

Σημαντική, τέλος, ήταν και η τηλεφωνική παρέμβαση – στο Business & Travel – του προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κ. Γιάννη Πατέλλη, ο οποίος αναφέρθηκε στο Συνέδριο Εμπειρογνωμόνων για τον Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι και είχε ως κεντρικό θέμα την προβολή της Ελλάδας ως προορισμού στον αθλητικό τουρισμό. Ο κ. Πατέλλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του συνεδρίου, ενώ παράλληλα μίλησε για στατιστικές έρευνες στο εξωτερικό που φέρνουν την Ελλάδα πρώτη στις προτιμήσεις των τουριστών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024