Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Με απόφαση του υφυπουργού Δ. Γεωργακόπουλου

Νέες προδιαγραφές δημιουργίας και λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Σεπτέμβριος 2003, 00:00

Νέες προδιαγραφές δημιουργίας και λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων ορίζονται με την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, όπου καθορίζεται η διαδικασία έγκρισης για την άδεια λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων...

Νέες προδιαγραφές δημιουργίας και λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων ορίζονται με την απόφαση που υπέγραψε<...>

ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, όπου καθορίζεται η διαδικασία έγκρισης για την άδεια λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων (χωροθέτηση, καταλληλότητα, περιβαλλοντικοί όροι, αρχιτεκτονική μελέτη), καθώς επίσης η επιλογή της θέσης των χιονοδρομικών κέντρων και οι προδιαγραφές των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού τους.

Η έγκριση καταλληλότητας της περιοχής για τη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου ισχύει για δέκα χρόνια και η έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης, που γίνεται από τον ΕΟΤ, ισχύει για πέντε χρόνια.

Αναλυτικότερα, αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου είναι η λειτουργία στην ευρύτερη περιοχή -και συγκεκριμένα σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων από τις πίστες- ξενοδοχειακών καταλυμάτων ώστε να εξασφαλίζεται ένα υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες-τουρίστες. Τα χιονοδρομικά κέντρα, όπως ορίζεται με την απόφαση, είναι δυνατό να δημιουργούνται είτε αυτοτελώς, είτε με δυνατότητα διαμονής, σε συνδυασμό με ξενοδοχεία κλασικού τύπου πολυτελείας ή Α` ή Β` κατηγορίας, καθώς και επιπλωμένων διαμερισμάτων Α` ή Β` τάξης.

“Με την απόφαση προωθείται μια λογική ποιοτικής αναβάθμισης του επιπέδου των προσφερομένων υπηρεσιών, στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για τον εμπλουτισμό του εγχώριου τουριστικού προϊόντος”, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι “θα ακολουθήσει, εντός των επομένων ημερών, απόφαση με την οποία θα καθορίζονται και οι προϋποθέσεις έκδοσης και χορήγησης ειδικού σήματος για τη λειτουργία των Χιονοδρομικών Κέντρων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top