Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΗ χειρότερη χρονιά για τον τουρισμό πολυτελείας

Η χειρότερη χρονιά για τον τουρισμό πολυτελείας

Πτώση ύψους 21% στις πληρότητες των πολυτελών μονάδων της Αθήνας σημειώθηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι, καθώς από το 53% κατά το 2002 οι φετινές κρατήσεις έπεσαν μόλις στο 42%. […]

Πτώση ύψους 21% στις πληρότητες των πολυτελών μονάδων της Αθήνας σημειώθηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι<...>, καθώς από το 53% κατά το 2002 οι φετινές κρατήσεις έπεσαν μόλις στο 42%. Τούτο επισήμανε – μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel – ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΑΤΕΜ), αλλά και διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης του Saint George Lycabettus κ. Μάριος Βασιλόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι η φετινή είναι μια από τις χειρότερες χρονιές για τον τουρισμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, ενώ, ωστόσο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη “δυσκαμψία” της πολιτείας στην αντιμετώπιση της αναφερόμενης κρίσης. Συγκεκριμένα – βέβαια – για την πρωτεύουσα και την πτώση στις πληρότητες, ο πρόεδρος της ΑΤΕΜ συμπλήρωσε την έναρξη λειτουργίας των ανακαινισθέντων Hilton και Μεγάλη Βρεταννία, ξενοδοχεία καλύπτουν – κατά προσέγγιση – το 1/3 των συνολικών κλινών της Αθήνας. Ως εκ τούτου, συμπέρανε ο κ. Βασιλόπουλος, “φέτος η πίττα μοιράστηκε σε περισσότερους”.

Ερωτηθείς για τις 10.000 κλίνες που – σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ – κατασκευάστηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, ο κ. Βασιλόπουλος έκρινε αρνητικά την πολιτική ενθάρρυνσης δημιουργίας νέων μονάδων που ακολούθησε η πολιτεία, καθώς τόσο τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών όσο και οι εκτιμήσεις για τη μετα-ολυμπιακή περίοδο δεν είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξες.

Αναφερόμενος – εν συνεχεία – στη δράση της Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, ο κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε στο Χάρη Ντιγριντάκη τη διοργάνωση ημερίδας – τον Οκτώβριο, σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα – με θέμα: “Η πληροφορική στην υπηρεσία των ξενοδοχείων”. Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΑΤΕΜ μίλησε για το πρόγραμμα yield management, το οποίο και συνιστά προωθημένο σύστημα που τροφοδοτείται με στοιχεία της παγκόσμιας αγοράς και ταυτόχρονα του κόστους λειτουργίας του εκάστοτε ξενοδοχείου και εν συνεχεία προτείνει τις κατάλληλες τιμές και οικονομικές λύσεις για τη μονάδα που το διαθέτει.

Ακολούθως, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι το Saint George Lycabettus έχει ήδη προμηθευτεί το προαναφερθέν πρόγραμμα, ενώ προσέθεσε και την ανακαίνιση που μόλις έλαβε τέλος σε όλα τα δωμάτια, τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και στα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου. Τέλος και όπως επισήμανε ο κ. Βασιλόπουλος, στα άμεσα σχέδια των ιδιοκτητών του Saint George Lycabettus είναι η αγορά μιας νέας μονάδας σε γνωστό τουριστικό προορισμό εκτός Αττικής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024