Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Η χειρότερη χρονιά για τον τουρισμό πολυτελείας

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Σεπτέμβριος 2003, 00:00

Πτώση ύψους 21% στις πληρότητες των πολυτελών μονάδων της Αθήνας σημειώθηκε φέτος σε σχέση με πέρυσι<...>

, καθώς από το 53% κατά το 2002 οι φετινές κρατήσεις έπεσαν μόλις στο 42%. Τούτο επισήμανε - μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel - ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΑΤΕΜ), αλλά και διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης του Saint George Lycabettus κ. Μάριος Βασιλόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι η φετινή είναι μια από τις χειρότερες χρονιές για τον τουρισμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, ενώ, ωστόσο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη “δυσκαμψία” της πολιτείας στην αντιμετώπιση της αναφερόμενης κρίσης. Συγκεκριμένα - βέβαια - για την πρωτεύουσα και την πτώση στις πληρότητες, ο πρόεδρος της ΑΤΕΜ συμπλήρωσε την έναρξη λειτουργίας των ανακαινισθέντων Hilton και Μεγάλη Βρεταννία, ξενοδοχεία καλύπτουν - κατά προσέγγιση - το 1/3 των συνολικών κλινών της Αθήνας. Ως εκ τούτου, συμπέρανε ο κ. Βασιλόπουλος, “φέτος η πίττα μοιράστηκε σε περισσότερους”.

Ερωτηθείς για τις 10.000 κλίνες που - σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΤ - κατασκευάστηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, ο κ. Βασιλόπουλος έκρινε αρνητικά την πολιτική ενθάρρυνσης δημιουργίας νέων μονάδων που ακολούθησε η πολιτεία, καθώς τόσο τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών όσο και οι εκτιμήσεις για τη μετα-ολυμπιακή περίοδο δεν είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξες.

Αναφερόμενος - εν συνεχεία - στη δράση της Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, ο κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε στο Χάρη Ντιγριντάκη τη διοργάνωση ημερίδας - τον Οκτώβριο, σε ημερομηνία που θα οριστεί σύντομα - με θέμα: “Η πληροφορική στην υπηρεσία των ξενοδοχείων”. Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΑΤΕΜ μίλησε για το πρόγραμμα yield management, το οποίο και συνιστά προωθημένο σύστημα που τροφοδοτείται με στοιχεία της παγκόσμιας αγοράς και ταυτόχρονα του κόστους λειτουργίας του εκάστοτε ξενοδοχείου και εν συνεχεία προτείνει τις κατάλληλες τιμές και οικονομικές λύσεις για τη μονάδα που το διαθέτει.

Ακολούθως, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι το Saint George Lycabettus έχει ήδη προμηθευτεί το προαναφερθέν πρόγραμμα, ενώ προσέθεσε και την ανακαίνιση που μόλις έλαβε τέλος σε όλα τα δωμάτια, τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και στα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου. Τέλος και όπως επισήμανε ο κ. Βασιλόπουλος, στα άμεσα σχέδια των ιδιοκτητών του Saint George Lycabettus είναι η αγορά μιας νέας μονάδας σε γνωστό τουριστικό προορισμό εκτός Αττικής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top