Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ASTA: Μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον στην Ανατολική Μεσόγειο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Σεπτέμβριος 2003, 00:00

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΪΡΟ - `Λένε πως ο κόσμος είναι μικρός, όμως εγώ πιστεύω ότι χιλιάδες μελλοντικοί τουρίστες<...>

και ταξιδιώτες είναι τελείως ανημέρωτοι για ορισμένους προορισμούς, οι οποίοι μπορεί να τους αρέσουν πολύ`, τόνισε ο κύριος Amr Sedky πρόεδρος της ASTA Αιγύπτου στην ομιλία του σχετικά με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Mediterranean Travel Fair, MTF, 2003 που γίνεται στο Κάιρο της Αιγύπτου.

`Έχουμε την ευκαιρία να το αλλάξουμε αυτό, κτίζοντας σχέσεις μεταξύ των μελών μας, που δημιουργούν συνεργασίες που αλλάζουν τα όρια της γνώσης σε όλο τον κόσμο`, συνέχισε. `Η αγορά πλέον γίνεται χωρίς σύνορα, και είναι ανοικτή, με αποτελέσματα να είναι και πολύ ανταγωνιστική. Επίσης, δημιουργείται ευκαιρία για όλους τους πολιτισμούς της περιοχής της Μεσογείου για να επικοινωνήσουν, να αλληλογνωριστούν, να εξαφανίσουν τα στερεότυπα και να ζήσουν σε αρμονία` πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση της ASTA Αιγύπτου δόθηκαν στοιχεία για τον εξερχόμενο τουρισμό της περιοχής του Κόλπου, όπου τονίσθηκε ότι μεταξύ του 1995-2000 υπήρξε αύξηση περίπου 7,5% το χρόνο, ενώ στη Μέση Ανατολή γίνονται το 2% των διεθνών αφίξεων, με 12,1% αυτών στην Ευρώπη. Το 2001, ταξίδεψαν 12,1 εκατομμύρια τουρίστες από την Μέση Ανατολή προς διεθνείς προορισμούς, αριθμός που το 2010 αναμένεται να φτάσει τα 20,6 εκατομμύρια και το 2020 τα 35,2 εκατομμύρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα αποτελεί τον πέμπτο (5) στη σειρά αγαπημένο προορισμό των κατοίκων της Μέσης Ανατολής για το 2001-2003. πρώτος είναι η Τουρκία, δεύτερος η ΗΠΑ, τρίτος η Ισπανία και τέταρτος η Μεγάλη Βρετανία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top