Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συντήρηση του μαζικού τουρισμού και ενίσχυσή του με ειδικές μορφές σχεδιάζει η Θεσσαλία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Σεπτέμβριος 2003, 00:00

Αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού στη Θεσσαλία με συντήρηση του κυρίως όγκου που προέρχεται από το μαζικό τουρισμό<...>

, προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εφαρμογή επαγγελματικού, δραστήριου και σύγχρονου μάρκετινγκ και αύξηση του μεριδίου αγοράς των “ώριμων” περιοχών τουριστικής ανάπτυξης είναι οι τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η στρατηγική για την ανάδειξη του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας διαχείρισης του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Παράλληλα, η μελέτη επισημαίνει την ανάγκη ίδρυσης Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΕΤΑΘ) σε επίπεδο Περιφέρειας, η οποία θα λειτουργεί ως επιτελικό όργανο συντονισμού μεταξύ των επιμέρους φορέων τουριστικής ανάπτυξης, ενώ 1,36 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την προβολή του τουρισμού της Θεσσαλίας, την περίοδο 2004-2007.

Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της μελέτης, η τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έντονη και παρουσιάζει αυξητική τάση την τελευταία 10ετία. Ωστόσο, η τουριστική κίνηση δεν διαχέεται ισόρροπα στο χώρο και εντοπίζεται σε “σημεία” τα οποία παρουσιάζουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά την τουριστική προσφορά και ζήτηση.

Σποράδες, Πήλιο, Μετέωρα και τα παράλια της Λάρισας, αποτελούν τους “παραδοσιακούς” προορισμούς, ενώ τα τελευταία χρόνια στην προτίμηση των επισκεπτών κυριαρχούν και η λίμνη Πλαστήρα, το Περτούλι και το Νεραϊδοχώρι.

Tο συνολικό τουριστικό ενδιαφέρον των ξένων διατηρείται σταθερό παρουσιάζοντας τα τελευταία χρόνια μικρή αύξηση τόσο στις ήδη ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές, όσο και στις λιγότερο ανεπτυγμένες.

Όσο για την κίνηση, οι Έλληνες τουρίστες συρρέουν στη Θεσσαλία καθ` όλη τη διάρκεια του έτους. O εξωτερικός τουρισμός εμφανίζεται σταθερός κατά τη διάρκεια του χειμώνα και αυξάνεται σημαντικά από Aπρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top